Işıklı-kale yolu açıldı

Yağışlarla oluşan heyelandan kapandı

GÜNCEL 3.01.2020 10:12:18 0
Işıklı-kale yolu açıldı

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, yöreyi etkisi altına alan aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen mahalle ve ilçelerdeki yol çalışmalarına öncelikli olarak müdahale edilerek, düzeltildiğini bildirdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Büyükşehir belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Arsuz´un Işıklı-Kale yolunda yağışlardan dolayı oluşan heyelana müdahale etti. Yürütülen çalışmanın ardından yolu yeniden trafiğe açan büyükşehir belediyesi ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri alacak.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ilçe belediyeleri, sağanak yağışlar nedeniyle kırsal kesimlerdeki yollarda yaşanan çökme olaylarına da müdahale etti. Samandağ´ın Eriklikuyu ile Uzunbağ mahallelerini birbirine bağlayan yolda yaşanan çökme üzerine HBB ekipleri bölgede onarım çalışmasına başladı. Kırıkhan Belediyesi de Aydınlı Mahallesi Develi yolunda yağışlar nedeniyle çöken yolda emniyet tedbiri aldı. Defne´nin Harbiye Mahallesindeki Şeyh Yusuf El-Hekim Türbesi çevresindeki köprünün istinat duvarı da çöktü. Bölgede inceleme yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “Şeyh Yusuf El Hekim Türbesinin yanındaki istinat duvarı çöken köprüde incelemede bulunduk. Hasar tespiti yaptığımız köprünün onarım çalışmaları en kısa zamanda başlayaca' açıklamasını yaptı. Defne CHP İlçe Başkanı Akın Parlakyıdız da yıkılan istinat duvarı ile köprünün zarar gördüğünü ifade etti ve büyükşehir belediyesi ekiplerinin en kısa sürede onarımı için gereken çalışmayı yapılacağını söyledi. Kırıkhan Belediyesi de kentin Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde yağışlar nedeniyle çöken İstinat duvarı için çalışma başlattı.
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin erezyon ve atıklar nedeniyle tıkanan kanalların açılması çalışması yaptığı da belirtildi. HBB ekiplerinin, Samandağ´ın Tekebaşı, Defne´nin Yeniçağ mahallelerindeki su kanallarının çamur, çöp ve atıklara dolup, tıkanması üzerine yaşanan sorunu, kanallarda yaptığı temizleme çalışmasıyla gidermeye başladı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07