Işıklı´da orman yangını

Arsuz´un Işıklı mahallesi mevkiinde çıkan orman yangınında bölgede yeşil örtü yok oldu.

GÜNCEL 25.07.2018 17:17:14 0
Işıklı´da orman yangını

Hatay´da son üç haftada çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar yok olurken, bölgede yangınlar sürüyor. Arsuz´ın Işıklı/Konacık mahalleleri mevkiinde çıkan orman yangınında yine bölgede yeşil örtü yok oldu. Kızılay Derneği İskenderun Şubesinin afet ekipleri de bölgede olası bir duruma karşı hazır bekledi.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Arsuz´daki orman yangınına havadan 1 uçak ve 4 helikopter, karadan da 30 arazöz, 10 su tankı, 3 dozer, 10 teknik eleman ve 200´e yakın orman işçisiyle müdahale etti. Yörede yaşayanların da söndürme çalışmalarına katkı verdiği ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Bölgede söndürme ve soğutma çalışması devam ediyor.

Rüzgar, yangının şiddetini arttırdı
Orman yaygının bulunduğu mevkinin, rüzgara açık alan olmasının, kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarını güçleştirdiği belirtildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin bölgede yapılacak inceleme çalışması sonrasında belirlenebileceğini ifade ederken, ilk tahminlerin bahçe temizliğinden kaynaklandığı yönünde olduğu ifade edildi. Son üç haftada Kırıkhan, İskenderun, Arsuz, Dörtyol ve Yayladağı bölgesinde de yangın çıkmıştı. Hatay Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Nisan ayında yaptığı toplantıda aldığı kararlar arasında, Orman Kanunu hükümlerine göre, ormanlara dört kilometre mesafede bulunan yerler ile mahalle sahaları içinde kalan alanlarda anız ve benzeri bitki örtüsü yakmak yasak olduğunu ve aykırı davrananlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanacağını ifade etmişti.

/resimler/2018-7/25/1902508386157.jpg

Kızılay´dan su ve yemek
Yangında görev yürütenlere Kızılay İskenderun Subesi su ve kumanya desteği verdi. Kızılay´dan 200 kişilik yemek ile 2500 adet su Arsuz Kaymakamlığına gönderildi.

Sarı ve Culha alanda
Arsuz´da rüzgarın da etkisiyle yayılarak yerleşim alanına kaymasından endişe edilen yangının söndürme ve kontrol çalışmalarını İskenderun Kaymakamı Musa Sarı ile Belediye Başkanı Nazım Culha, yerinde inceledi. Culha, “İlçemiz ışıklı mahallemiz de yaşanan orman yangını ciğerlerimizi yaktı. Tüm imkanlarla beraber İlçemizde Sn. Kaymakamımızla seferber halindeyiz. Dileğimiz yerleşim alanlarına yönelik sıçramanın olmaması, can kaybının yaşanmaması ve yangının kontrol altına alınmasıdır. Halkımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

/resimler/2018-7/25/1943096402047.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23