İskele devrinde olumsuz yaklaşıyorlar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB´nin 250 milyon liralık borçlanma talebi ile ilgili Meclis´e getirilen konul hakkında değerlendirmede bulundu.

SİYASET 29.05.2018 10:36:55 0
İskele devrinde olumsuz yaklaşıyorlar

İskenderun/SES

Mazman Medya Grup Radyoları´nda yayınlanan ´Günışığı´ adlı programa katılan Savaş, AKP Grubu´nun belediye bütçesi ile ilgili ithamlarına ilişkin olarak şunları söyledi: 'Bu şikâyetleri şahsıma yöneten arkadaşların cesareti varsa bir sonraki seçimlerde karşıma aday olarak çıkar. Dört yıldır aynı şikâyetlerde bulunuyorlar ama bir tane bile hırsızlığım, ahlaksızlığım görülmemiştir. Baktılar yolsuzluk, ahlaksızlık bulamadılar 19 ay boyunca beni başka konularda şikâyet ettiler. Üç kez gençlerimizi içeri aldırdılar. Şayet ellerinde somut kanıtları varsa beni Cumhuriyet savcılarına şikâyet etsinler. Yayladağı´na yapılan hizmetlerin yüzde 90´ını biz yaptık. Ancak kendine çok güveniyorsa bana rakip olur. Yeni seçilen il başkanı arkadaş da belli ki çabuk yorulmuş. Bu yolsuzlukları bana değil kendinden önceki il başkanlarına, milletvekillerine sorsun.'
İlçeler ve eski beldelerden HBB´ye kalan borçların çoğunu ödediklerini ve ödenmeyen 10 milyon lira kaldığını belirten Savaş, “Bunun dışında geçen sene bize ekstra 120 milyon lira borç çıkardılar. Bu sene sadece 214 milyon tek kalemde borç çıkardılar. Biz kendi borçlarımızı zamanında öderken ve ilimizi şahlandırırken bize sürekli borç çıkardılar. Bu 334 milyon liralık borcu sadece hizmetlerimizi engellemek için çıkardılar. Bu sene 80 milyon liralık borçlanma ihtiyacımız vardı. Ancak bu ekstra borçları çıkarınca 250 milyon borçlanma talebinde bulunduk. Buna rağmen sadece 10 milyon liralık borçlandırmaya izin verdiler. Sonra da çıkıp biz 10 milyon liraya izin verdik diye övünüyorsun. Eğer gerçekten samimilerse çıkıp bunları da açıklarlar. Afrin operasyonu sırasında devletimizin ve ordumuzun ihtiyaçlarını karşıladık. O bölgede belediyecilik hizmetlerinin yüzde 95´ini biz yaptık. Bunun için de 22 milyon lira harcadık. Ama biz çıkıp devletimizden bu parayı talep etmedik. Çünkü bu bir milli davadır. Ama en azından çıkıp bir teşekkür edebilirlerdi. Siz kendi belediyelerinize Hazine´den 30 milyon lira para yollarken işin yüzde 95´ini yapan bize bir teşekkür bile etmiyorsunuz. Biz üvey evlat mıyız?” dedi ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin 1 milyar HATSU´nun da 560 milyon liralık hizmet yaptığını söyledi.
HADO projesine ilişkin AKP grubunun samimiyetsiz davrandığını savunan Savaş, “Maalesef yine içten davranmadılar. Ta ki, Hatay halkı bu konuda kendilerine baskı yapana kadar. Daha sonra 500 bin lira bütçe ile bu işe izin verdiler. Hedef olara 23 Nisan´ı belirledik. Ancak bu sadece bize bağlı değildi. Şu anda Yunanistan bandıralı bir gemiyi bir iş adamımız sayesinde aldık. Ve şu anda Yunanistan´dan çıkış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki bir hafta içinde gelmiş olacak. Bununla beraber Kıbrıs ve Beyrut seferlerimiz de başlayacak. HADO´yu biran önce çalıştırmak istiyoruz ama iki iskelenin de geliştirilmesi gerekiyor. HADO´nun Hatay´da yapılabilecek en iyi iskele İskenderun bölgesidir ancak devir konusunda olumsuz yaklaşıyorlar. Öngördüğümüz tarihin aksaklık sebebi siyasi partilerin blokajından kaynaklı. Ancak her şeye rağmen çok yakın bir tarihte Hatay´ın için yeni ulaşım gözdesi HADO´yu aktif hale getireceğiz. Türk Sancağını Akdeniz sularında dalgalandıracağız. İskenderun Belediyesi iskeleyi hala vermesin. Hatay halkıyla beraber açılışını yapacağız. Bize o bölgeyi vermezlerse, ne olacağını düşünemiyorlar. Mecburen yük limanda bu işleri yapmak zorunda kalacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimize yük limanından geçirmek hiç ışık olmayacak ama muhalif belediye işimize taş koyuyor diye o insanlara eziyet etmek hakkımız değil. Büyükşehir uhdesinde olması gereken bir limanı alamıyoruz. Böyle siyaset olur mu? Ben başka devlete hizmet için mi almak istiyorum? Biz HADO´yu işletmeye başladığımız zaman Hatay-Mersin-Adana-Kahramanmaraş-Osmaniye-Kilis ve Gaziantep´in ticaret ve turizm merkezi olacağız. Yurt dışına gitmek için bizim limanlarımız kullanacak, hem ticaret yapılacak hem de turizm sektörü kazandırılacak. Bunu büyükşehir belediyesi yapıyor diye engellemek zorundalar mı? Yani Hatay halkı cahil kalsın, hizmet almasın, her türlü imkandan yoksun kalsın, ama onlar yeter ki oy alsın zihniyeti olabilir mi? Coğrafyada yaşanan sorunlara ve akan kanlara rağmen Akdeniz´de Türk bayrağını dalgalandıracağız. O Türk bayrağı altında bir çok turist Hatay´a gelip gidecek. Bu kadar güzel bir hizmet engellenir mi?' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: lütfü savaş

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04