İskelede her akşam iftar

İskenderun Belediyesinin, işadamlarının katkısıyla her akşam iskeledeki iftar programını sürdürüyor.

GÜNCEL 3.06.2018 13:12:40 0
İskelede her akşam iftar

Orhan Yıldız/İskenderun

İftarda vatandaşın sorunlarını da dinlediklerini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 'Vatandaşlar ve şehir için çalışıyoruz. Vatandaşların sorunlarını birebir dinliyoruz. Hemşerilerimizi dinleyerek belediyemizin imkânları ölçüsünde çözüm buluyoruz. Yaptığımız birçok hizmetten dolayı vatandaşlarımızdan teşekkür alıyoruz. Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinleyip imkânlar doğrultusunda elimizden geleni yapacağız ve büyük bir özveri ile halkımızın yanı başında olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız görüşmelerde halkıın hatırını sorup dertlerini paylaşıyoruz. Vatandaşlarla sık, sık bir araya gelerek onları yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz, onlarla bir arada olmaktan çok mutluyuz' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Dingil, kentin Karayılan ve Azganlık mahallelerinde düzenlenen iftar programlarıyla da vatandaşlarla bir araya geldi. İftarda, katılanları masalarında ziyaret eden Dingil, onların taleplerini de dinledi.

Culha: talepleriniz, emirdir
Arsuz Belediyesi de gaziler ile, şehit yakınlarına iftar verdi. İftara, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Müftüsü Mehmet Çinar, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, muhtarlar ve CHP Hatay milletvekili adayı M. Riyad Kırmızıoğlu da katıldı.
İftara katılanlara seslenen Culha, “Vatan için yapılan fedakârlığın bir ölçüsü ve değerinin olmadığını iyi biliyorum. Ve çok ama çok inanıyorum. Bu değerlerin ölçüsü olmaz. Sizler de bugün bu düzenlediğimiz iftara katılmakla bizi onure ettiniz. Şehitlerimizin emaneti olarak sizler, burada bulunmaktasınız. Şehit yakınları, gazilerimizin belediyeyle alakalı bütün talep, önerileriniz bizim için emir olacaktır. Arkadaşlarımıza ve bana iletebilirsiniz. Bunların takibini bizatihi ben yapacağım' dedi.

Kaymakamlık da iftar düzenledi
Arsuz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da şehit aileleri ve gazilerin onuruna iftar düzenlendi. İftara katılan kaymakam Musa Sarı, şehit aileleri ve gazilerin oturdukları masaları dolaşıp onlarla sohbet etti, ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Kaymlakam Sarı, iftar sonrası yaptığı açıklamada, 'Bu ülke için canını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün burada huzurlu bir şekilde iftar ettik. Onlara şükran borçluyuz' diye konuştu. İftara, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Cengiz Çoban ve eşi Fusun Çoban, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Emniyet Müdürü Halil Karabacak ile kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

HBB´den iftar
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi. HBB Başkanı Lütfü Savaş, Kardeşlik Sofraları´nda şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. HBB Habib-i Neccar Tesislerindeki iftar yemeğinde, şehit ve gazi aileleri cennet vatanın bekası için canlarını seve seve feda eden şehitler için dua edildi. Yusuf Esatoğlu da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için, Kur´an-ı Kerim okudu. İftar sonrası konuşan Savaş, “Şehitlerimiz, gazilerimiz ve sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Her akşam bir mahallede iftar
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de Saraykent Mahallesinde sakinlerle iftarda buluştu. Saraykent Mahallesi Miraç Cami önünde hazırlanan iftara katılan Kimyeci, Ramazan ayı boyunca her akşam bir mahallede vatandaşlarla birlikte, aynı iftar sofrasında orucunu açmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kimyeci, iftar sonrası Saraykent Mahallesinde belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi ve değerlendirmede de bulundu. Kimyeci, 24 Haziran günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da konuşan Kimyeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın hizmetleri ve projelerini de aktardı.
8 mahallenin ortak iftarına da katılan Kimyeci, Habib-i Neccar Cami meydanında düzenlenen iftarın, İplikpazarı, Şeyhali, Barbaros, Habib-i Neccar, Meydan, Kocaabdi, Ulucami ve Yenicami mahallelerini kapsadığı ifade edildi. Kimyeci, Defne´de kurulan iftar sofrasında da Seldiren, Çamlıyayla, Büyükoba, Ceylandere ve Yeniköy Mahalle sakinleriyle birarada orucunu açtı. İftara AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, ile AKP milletvekili adayı Sabahat Özgürsoy Çelik de katıldı.


Anahtar Kelimeler: sefyfi dingil

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00