İskenderun Belediyesinde yüzde 37 ücret zammı

İskenderun Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan iki yıllık sözleşme ile çalışanlara ilk yıl için ücret ve sosyal haklarda yüzde 37´lik artık sağlandığı belirtildi.

İSKENDERUN 3.02.2022 17:42:45 0
İskenderun Belediyesinde yüzde 37 ücret zammı

İskenderun Belediyesi´nde 56 kadrolu işçi adına 30 Kasım´da başlayan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı mehmet Yetim tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesiyle 2022 yılı için ücretlerde yüzde 37 oranında artış sağlanırken, 2023 yılı için öngörülen artışın enflasyon oranında olacağı kaydedildi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Fatih Tosyalı şu değerlendirmeyi yaptı: “Hak-İş´e bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi olup İskenderun Belediyemiz de istihdam edilen kadrolu işçilerimizin; 2022-2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz mutabakatla sonuçlandırılarak, Hizmet-İş Sendikamızla, Belediyemiz arasında Toplu İş Sözleşmesi imzaladığımız hususunu hemşerilerimizin bilgisine büyük memnuniyetle sunarız. Bu kapsamda kadrolu işçi kardeşlerimizin maaşına, 2022 yılı için toplamda %37 zam yapılması ve diğer ücret, sosyal hak ve ikramiyelerindeki önemli artış konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca, Sendikamızla yaptığımız görüşmelerde çalışanlarımızın önümüzdeki dönem gerçekleşecek enflasyonu enflasyonun altında ezdirmemek için TÜİK in 2022 yılı sonunda açıklayacağı yıllık TÜFE oranında artış da sağlanacaktır. Göreve geldiğimizden bu tarafa, gerek İskenderun´a hizmet noktasında, gerekse de İnsan kaynağımızın huzur ve mutluluğu anlamında maksimum çaba ve mesai harcıyoruz. Bu çalışmalarda tüm personelimizin gayretine, çabasına her zaman şahidiz. Bugün de, Bu günden sonra da Belediyemizin Vatandaşımıza olan sorumluluklarını unutmadan imkânlarımızın elverdiği en üst sınırda, Çalışanımız ve Değerli Ailelerinin mutluluğu için azami gayret göstereceğimizi bir kere daha vurgulamak isteriz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19