İskenderun Berber ve Kuaförler Odası: Zam kararımız yok

Odası Başkanı Tabaş, belediyelerin birçok üyenin işyerini koronavirüs salgınına karşı dezenfekte ettiğini, kaymakamlığın gönderdiği maskeleri işyerlerine 5´er adet dağıttıklarını belirtti.

GÜNCEL 12.05.2020 11:07:55 0
İskenderun Berber ve Kuaförler Odası: Zam kararımız yok

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 22 Mart akşamı kapatılan berber, kuaför ve güzellik merkezleri getirilen yeni kurallar kapsamında dün hizmete açıldı. Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu (TBKGU) yönetimi, açılan berber ve kuaförlerin yüzde 40 zamlı fiyatlar üzerinden hizmet vermelerini istediklerini duyurmuştu. Olması istenilen fiyat tarifesine göre birinci sınıf berberler saç kesme için 35 lira, sakal traşına 20 lira, saç-sakal traşı için ise 50 lira olacak. İskenderun Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş ise zamlı fiyat uygulamasına geçilmediğini ve fiyat artışının odanın başvurusu üzerine Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetimi tarafından kararlaştırıldığını anımsattı.

Birçok berber ve kuaför hazırlıksız

Dün hizmete açılan birçok berber ve kuaförün getirilen yeni kurallara hazırlıklı olmadığı belirtiliyor. Berberlerin önlük, tek kullanımlık havlu ihtiyaçlarını karşılamadan hizmete açıldığını ifade eden bazı yurttaşlar, işyerlerinde koltuklar arasındaki mesafenin de kurallara uymadığını savundu. Bazı berberler ise koltukları boş bırakarak mesafeyi uyguladıklarını belirtirken, tek kullanımlık havlu konusunda alım araştırması içerisinde olduklarını belirtti.

Tabaş: Saç kesimine zam yapmadık

İskenderun Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Tabaş, belediyelerin birçok üyenin işyerini koronavirüs salgınına karşı dezenfekte ettiğini, kaymakamlığın gönderdiği maskeleri işyerlerine 5´er adet dağıttıklarını belirtti. Tabaş, 'Berber ve kuaförlerin saç kesim işlemine ilişkin yapılan resmi bir zam yok. İskenderun Berber ve Kuaförler Odası olarak zam için yaptığımız bir başvuru ve alınan bir zam kararı yok. Şimdilik zam talebimiz de yok. Çünkü piyasayı gözlemlere aşamasındayız. gidişata göre durumu değerlendirecek ve gerekli adımları atacağız. Ancak getirilen yeni kurallar kapsamında istenilen malzemelerin fiyatları salgın öncesine öncesine göre yüz de 40-50 oranında arttı. Malzeme piyasasında fiyatlarda dengesizlik var. Bazı arkadaşlarımız bu zammı saç kesimine uygulamaya çalışmış olabilir. Bazı arkadaşlarımız da fırsatçılık yapan ve piyasanın durumundan tedirgin olan arkadaşlarımız var olabilir' değerlendirmesinde bulundu. Yeni uygulama kapsamında berberlerin sakal traşı yapmadığını da ifade eden İskenderun Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Tabaş, birinci sınıf berberlerin saç kesim ücretinin 25 lira olduğunu, ikinci ve üçüncü sınıf berberlerde ise bunun 3-5 lira eksi olarak fark ettiğini belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04