İskenderun döneri tescilleniyor

İTSO´nun girişimleri ile Belen Kömürçukuru pekmezi, kaytaz böreği ve oruğunun ‘coğrafi işaretler´ olarak tescillendiği ve sırada İskenderun dönerinin olduğu belirtildi.

EKONOMI 30.07.2022 07:55:54 0
İskenderun döneri tescilleniyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´nun evsahipliğinde ‘Kadın Kooperatiflerine Özel Markalaşma ve Coğrafi İşaretler” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Patent çalışması yürüten firma adına seminerde konuşan Huriye Özener, coğrafi işaretler ile ürünlerin korumaya alındığı gibi markalaşma sayesinde ürünlerin kalitesi ve değerinin de artmış olacağını kaydetti. Özener, “Kadın kooperatiflerimiz sayesinde ürünler markalaşarak değerleniyor” dedi. Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener sine vizyon destekli olarak yaptığı sunumunda; “Geçtiğimiz aylarda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile, Belen Kömürçukuru Pekmezi, Kaytaz Böreği ve Hatay Oruğu Coğrafi işaretler olarak tescillendi ve sırada İskenderun Döneri var. Hatay´ın diğer ilçelerinden de başvurular yer almaktadır. Burada amaç, coğrafi işaretler ile koruma altına alınan ürünlerimiz, yerel kalkınmaya katkı sağlayacağı gibi markalaşma sayesinde ürünlerimizin kalitesi ve değeri de artmış olacak. Bunun yanında o şehrin tanıtımına da katkı sağlayacak olan bu ürünlerimiz iş potansiyeli ve yeni istihdam alanları da oluşturacaktır. Kadın Kooperatifler olarak sizler de bölgenizde araştırmalar yaparak, bu şekilde ekonomiye katkı sağlayabilirsiniz. Gastronomi şehri olan Hatay bu alanda çok zengin bir potansiyele sahip, bu zenginlikleri sizler gün yüzüne çıkarabilirsiniz” diye konuştu.

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve yönetim kurulu üyeleri ile bölgemizde faaliyet gösteren Kadın Kooperatif yöneticilerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Yönetim kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iş hayatında da kadın varlığının, önemli bir güç ve avantaj olduğunu düşündüklerini söyledi. Kadın girişimcilere finansal destek yanında kadın girişimi kooperatiflerinin marka değeri yüksek bir noktaya gelebilmesi için, markalaşma ve coğrafi işaretler konusunda da çalışma yürüttüklerini aktaran Yılmaz, “İTSO olarak bölgemize değer katacağına inandığımız Kömürçukuru pekmezi, bölgemizin yine sevilen lezzetlerinden Hatay Oruğu ve Kaytaz böreğinin coğrafi işaretler altına alınarak tescilini sağladık. Sırada İskenderun Döneri var. Bu gibi bölgemiz ile özdeşleşen ürünlerin tescili için çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam edecek” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57