“İskenderun hizmetin adresi olacak”

Millet İttifakı´nın adayı İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Dr. Yılmaz Şahutoğlu, sosyal demokrat belediyeciliği İskenderun´da hakim kılmak üzere yola çıktıklarını belirterek, İskenderun Belediyesi´nin ‘rantın talanın de?

SİYASET 13.03.2019 10:34:24 0
“İskenderun hizmetin adresi olacak”

Nesrin Geyik/skenderun

31 Mart yerel seçimlerine yönelik alan çalışmasını sürdüren CHP´li Şahutoğlu, İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma programına katıldı, ardından işyeri ziyaretleri gerçekleştirdi. Sosyal demokrat belediyeciliği İskenderun Belediyesinde hakim kılmaya kararlı olduklarını ifade eden Şahutoğlu, Yeniden canlı bir İskenderun için İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin güç birliği yapması gerek. İki belediyeyi aynı çatı altında buluşturma yönünde irade göstereceğinize inanıyorum. İskenderun Belediyesi rantın talanın değil, sizlere hizmetin adresi olacak” diye konuştu. 

Baylıkçı Barınağı´nda İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Habip Dalgıç ve balıkçılarla da buluşan Şahutoğlu, ““Bu şehir kendi iç dünyasına kapanmış bir şehir, yabancıların gelip gittiği bir yer olmaktan çıktı. İskenderun gibi bir şehrin iç dinamikleriyle ayakta durması zor. İskenderun deniz kenti ama ne ürününden ne de denizinden istifade edemiyoruz. Bu yönde çok ciddi projelerimiz var. Belediyeyi kazandığımız zaman uzlaşma yöntemiyle, ortaklaşa projeler üreteceğiz hep birlikte. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz Marina bu şehrin çehresini değiştirecek bir proje olacak” dedi.
Balıkçı esnafının yer değişikliğine sıcak bakmadığını ifade eden Kooperatif Başkanı Habip Dalgıç´ın; “Kimsenin gücü bizi buradan çıkarmaya yetmeyecek” demesi üzerine Şahutoğlu da; “Marina projemiz için düşündüğümüz yer burası değil. Sizleri buradan çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Sizler için burada daha temiz, daha nezih bir ortam yaratacağız” dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odasına da bir ziyaret gerçekleştiren Şahutoğlu, Oda Başkanı Kemal Kutlu ve yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette kentin tarihi ve kültür mirasının işlenmesi,
Marina ve İskenderun´u denizle buluşturacak projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23