İskenderun için AKP´den 12 kişi başvuru

AKP´den İskenderun Belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuru sayısı şimdilik 12 kişi. Başvurular 16 Kasım´da sona erecek.

SİYASET 14.11.2018 11:35:47 0
İskenderun için AKP´den 12 kişi başvuru

Akın Bodur
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı ya da belediye meclis üyeliği adaylığına yönelik önceki gün dolan başvuru süresini 16 Kasım tarihine kadar uzattı. İskenderun´da belediye başkanlığı için AKP´den aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı ise şimdilik 12.
Başvuru uzatma kararının partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın isteğiyle alındığı bildirildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz tarafından yazılı yapılan açıklamada şunlara yer verildi: '12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00´ye kadar uzatılmıştır.'

12 aday adayı kim?

İskenderun´da belediye başkanlığı için AKP´den aday adaylığı başvuru yapanların sayısı ise şimdilik 12. Buna göre, Hatay´ın büyükşehir olması üzerine beldelerdeki belediyelerin kapatılması üzerine Sarıseki Belediyesinin son başkanı, İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Bülent Özer, partinin ilçe eski başkanlarından Vedat Tosun ve Uğur Feriz ile kadın kolları eski başkanı Filiz Özçörekçi, İskenderun Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ergun Gözüküçük, Haziran 2018 seçimlerinin AKP Hatay Milletvekili adayı Abdulkerim Güven, yeminli mali müşavir Nevzat Barak, İskenderun Devlet Hastanesi eski Müdür Yardımcısı Lütfü Maraşlı, iş insanları Metin Çağlar, Erdal Keleş ve Ali Soylu ile yerel yayın yapan bir gazetenin sahibi Mehmet Ergündüz belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

Mevcut başkanları parti değerlendirecek

AKP, mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı başvurusunda bulunmamasını istemişti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in bu nedenle aday adaylığı başvurusu bulunmuyor,


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19