“İskenderun için çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kentte daha önce görev yapan meslektaşlarının hizmetlerine ilave yaparak eğitim, sağlık, spor, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve toplumsal kalkınma v.b. birçok konularda daha ileri seviyeye taşımayı hed

11.07.2017 11:03:41 0
“İskenderun için çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz”

Hatay Dörtyol Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığı´nın 20/07/2017 tarih ve 2017/261 sayılı müşterek kararnamesi ile İskenderun Kaymakamlığı´na atanan Recep Soytürk, İskenderunlulara hitaben bir mesaj yayımladı.

Gelişme potansiyeli yüksek ilçelerden biri olan İskenderun´da Kaymakamlık görevime 28 Haziran tarihi itibariyle başladığını bildiren Kaymakam Soytürk, ‘barış ve hoşgörü kenti İskenderun´a ve kadirşinas İskenderun halkına hizmet edecek olmanın mutluluk ve heyecanını´ yaşadığını ifade etti.

Daha önce görev yapan kaymakamların hizmetlerine ilave yaparak eğitim, sağlık, spor, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve toplumsal kalkınma gibi birçok konuda daha ileri seviyeye taşımayı hedef edinerek çalışmalarını gayretle sürdüreceklerini vurgulayan Kaymakam Soytürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu hedef doğrultusunda; vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden optimum bir şekilde yararlandığı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve daha kaliteli bir eğitim-öğretim gördüğü, vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hizmetlerden en üst düzeyde istifade ettiği, daha müreffeh bir İskenderun oluşturmak üzere çaba sarf edeceğiz. İlçemizi her geçen gün daha iyiye ve daha güzele doğru taşımak için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde büyük bir özveri gösterilecek ve kamu hizmetlerini sunarken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dürüst, şeffaf ve tarafsız bir yönetim anlayışıyla vatandaşlarımızı kucaklamak, temel ve vazgeçilmez ilkemiz olacaktır.”

“Kaynaklar optimum kullanılacak”
Mesai arkadaşlarının da katılımları ve bir ekip ruhuyla kaynakları optimum şekilde uygun zaman planlaması yapacaklarını, bilgi çağının imkanlarını kullanacaklarını da kaydeden Soytürk, “Kendimizi gelişme ve yeniliklere uyarlayarak, personelin motivasyonunu artırarak, güleryüz - tatlı dil ilkesine bağlı kalıp, eşit, tarafsız, dürüst ve şeffaf bir yönetim sergilemek suretiyle devlete duyulan güveni en üst seviyede tutmak en önemli hedefimizdir” vurgusu yaptı.

“Devletin gülümseyen, şefkatli ve sıcak yüzü olacağız”
İskenderun halkına etkin ve süratlı hizmet sunmayı, kentin gelişme hızına yeni bir ivme kazandırmayı ‘en önemli başarı ve mutluluk´ olarak da nitelendiren Kaymakam Soytürk, açıklamasında şunları ifade etti: “İlçemizde daima devletin gülümseyen yüzü, şefkat yüzü ve sıcak yüzü olmaya gayret göstererek, hizmetlerimizi hassasiyetle sürdüreceğiz. Zira devlet-millet kaynaşmasının olmazsa olmazı budur. Bizim devlet geleneğimiz, ‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın´ felsefesi üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla vatandaş/insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyor ve en önemli görevimizin İlçede emniyet ve asayişi temin etmek, halkın mal ve can güvenliği ile huzur ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Zira, hizmet eden kamu görevlilerinin aziz milletimiz tarafından daima hayırla yad edildiğini, insanlarımızın çok vefakar olduğunun bilincindeyiz. Elbette bazı zorluklarımızın ve zorlandığımız anların olacağı muhakkaktır. Fakat şartlar ne olursa olsun, hizmete müteallik şevk ve heyecanımızı asla yitirmeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi her daim birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi, saygı, samimiyet, hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu bir ortamda yaşayacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57