İskenderun kenetlendi

Payas´ta başlayan takip İskenderun kent merkezinde çatışmaya dönüştü. İskenderun´da faciadan dönüldü. Gün içerisinde ise İskenderun Kaymakamlığının koordinasyonunda zarar gören ev ve işyerlerinin hasarlarının giderilmesi çalış

GÜNCEL 28.10.2020 10:39:02 0
İskenderun kenetlendi

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun Fener Caddesinde önceki gün akşam saatlerinde takip edilen 2 PKK´lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda patlama meydana geldi. Kent merkezinde gece meydana gelen patlama ve çatışma sırasında işyerleri ve konutlar zarar gördü. Sabah saatlerinden itibaren hasarlarının giderilmesi yönünde çalışma yürütüldü.
Operasyon devam ederken Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada güvenlik birimlerinin Payas kontrol noktasında şüphelendiği ve takibin İskenderun´a ulaştığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, 2 teröristten birinin takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirildiği sırada patlamanın bu esnada yaşandığı kaydedildi. Patlamayla ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Gelmiş oldukları araçtan kaçarken 1 terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi” dedi.
Operasyonun tamamlanmasının ardından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yapmış, ‘iki teröristin etkisizleştirildiğini´ duyurmuştu. Vali Rahmi Doğan da, İskenderun´da olay yerinde incelemelerde bulunmasının ardından basın açıklaması yaptı. İskenderun´da Valilik Çalışma Ofisinde Kaymakam İskender Yönden´in de katıldığı açıklamada Vali Doğan, Suriye´den paramotorla geldiği belirlenen teröristlerle ilk temasın Payas´ta yaşandığını, takibin İskenderun´da iki tetöristin etkisiz hale getirilmesiyle tamamlandığını duyurdu. “Bugün itibariyle Amanoslarda PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır” diyen Vali Doğan, açıklamasının ardından yaralanan güvenlik güçlerini hastanede ziyaret etti.

Güvenlik güçlerine alkışlı destek
Akşam saatlerinde ikinci teröristin yakalanmasına yönelik operasyon devam ederken polis, mahalle sakinlerinin bölgeden uzaklaşması yönünde zaman zaman anons yapmak zorunda kaldı. Operasyonun tamamlanmasıyla çevrede oturanların oluşturduğu kalabalığın yanı sıra pencere ve balkonlardan da alkış desteği verildi.

Operasyon bölgesinde temizlik çalışması
İskenderun kent merkezinde gece meydana gelen patlama ve çatışma sırasında zarar gören işyerlerinin ve evlerin olduğu bölgede kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. İskenderun Kaymakamlığının eşgüdümüyle yürütülen çalışmalarda
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri patlamada da zarar gören işyerlerinin temizlik işlerine yardımcı olurken, Zabıta Müdürlüğü çevre güvenliğinin sağlanması noktasında çalışma yaptı.

Emniyet Müdürlüğünde kurban kesildi
Önceki akşam yaşanan operasyonun ardından dün saat 11.00´da İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurban kesildi. İskenderun protokolünün katıldığı etkinlikte İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci´nin eşliğinde dua edildi.

'Vatan, millet, devlet ve bayrak, kırmızı çizgimiz'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden şu değerlendirmede bulundu: 'Terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışma esnasında yaralanan güvenlik güçlerimize ve sağduyulu yaklaşımıyla gücümüze güç katan kadirşinas halkımıza ve esnaflarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kirli emelleriyle kendi kanlarında boğulan hain terör örgütleri ve onun maşası haline gelenler şunu iyi bilmelidir ki; Yüzyıllar boyunca kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve kadirşinas milletimizin selameti için milli şuur ve ruhuyla cansiperane mücadele eden yüce devletimiz ve asil milletimiz; dün olduğu gibi bugün, yarın ve daima yüreğindeki vatan sevdasından taviz vermeyecek ve kirli emellerinize de asla geçit vermeyecektir. Vatan, millet, devlet ve bayrak en ulvi değerimiz ve kırmızı çizgimizdir! Bu da böyle bilinmelidir.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise şunları belirtti: 'İskenderun´da gerçekleşen hain terör saldırısı girişimi kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı müdahalesiyle çok kısa sürede kontrol altına alınmıştır. İki teröristin de etkisiz hale getirildiği gecede vatandaşlarımızdan ve güvenlik güçlerimizden herhangi bir can kaybının yaşanmaması en büyük sevincimizdir. Türkiye Cumhuriyeti, eli kanlı hiçbir terör örgütünün nihai amacını gerçekleştirmesine izin vermeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Amanoslar´ın PKK´dan temizlenmesi ve hiçbir örgüt yapılanmasının kalmaması devletimizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Her zaman barışla, sevgiyle, kardeşlikle anılan şehrimizi karıştırmaya ve birliğimizi bölmeye çalışan hain terör odakları amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Terörü ve teröre destek verenleri bir kez daha kınıyor; hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırı girişimini engelleyerek kararlı mücadelesini bir kez daha ortaya koyan güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum, kutluyorum.'
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Bu hain kalleş saldırıdaki tek tesellimiz can kaybının olmaması. Tüm bunların yanında gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeni ile kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. İskenderunlu hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” ifadesini kullandı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23