İskenderun Körfezi´ne uluslararası sempozyum

İskenderun Körfezi, İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE´nin ev sahipliğinde 11-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası İskenderun Körfezi Sempozyumu´nda ele alınacak.

2.08.2017 12:11:37 0
İskenderun Körfezi´ne uluslararası sempozyum

Sadet Berkyürek/İskenderun

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi´nin düzenleyeceği sempozyum İSTE Merkez kampusteki Barbaros Hayrettin salonunda gerçekleştirilecek. Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Ticaret ve sanayi Odası İTSO, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ile İskenderun, Arsuz ve Payas belediyelerinin desteklediği sempozyumla ilgili yaptığı açıklamada Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tahir Özcan, İskenderun Körfezi´ne odaklanmış olan ve ilk kez düzenlenecek sempozyumun İskenderun Körfezi üzerine çalışanları bir araya getirmeyi ve bilgilendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yeni projelere kaynaklık etmesi bekleniyor
Sempozyumun İskenderun Körfezi ile ilgilenen tüm üniversite, sanayiciler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bölümlerindeki kişileri bir araya getirecek, kaynaştıracak, bilgi paylaşımı ve yeni projeler geliştirilmesi için tartışma ortamı yaratmasını beklediklerini kaydeden Özcan, “Ana konu başlıkları ve kapsamlarını konular bölümünde bulabilirsiniz. İskenderun Körfezi ile ilgili tüm bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve üniversitelerin bir araya gelip İskenderun Körfezi konusunda yapılan çalışmaların izleneceği, ileriye yönelik hedeflerin belirleneceği, ortak sorunlara çözüm aranacağı bir sempozyum ortamında hepinizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Yabancı türler özel konu olarak ele alınacak
Öte yandan Sempozyum sekreteryası özet gönderim tarihini 15.08.2017 Salı günü olarak belirlerken Uluslararası İskenderun Körfezi Sempozyumu Özel Konu başlığı altında 'Akdeniz´deki Yabancı Türler-Genel' ve 'Akdeniz Ekosistemi (Akdeniz, Ege, Marmara Ve Karadeniz) İle İlgili Güncel Gelişmeler' konularının da ele alınacağı ifade edildi.

Düzenleme Kurulu kimler?
Sempozyumun düzenleme kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Dr. Cem Çevik Çukurova Üniversitesi, Dr. Gülnaz Özcan İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Meryem Yeşilot Kaplan İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Nebil Yücel İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Sedat Gündoğdu Çukurova Üniversitesi, Dr. Ayhan Altun İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Mevlüt Aktaş İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Güler Bilen Alkan İskenderun Teknik Üniversitesi, Dr. Banu Kutlu Munzur Üniversitesi, Cafer Türkseven Payas Belediyesi, Av. Savaş Yıldır Mavi Yeşil Doğa Ve Bilim Derneği İle Numan Yasin Okur Mavi Yeşil Doğa Ve Bilim Derneği´nden oluşuyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57