İskenderun, ´Tosyalı´ dedi

HBB Başkanlığına Lütfü Savaş yeniden seçildi

SİYASET 1.04.2019 09:46:00 0
İskenderun, ´Tosyalı´ dedi

 İskenderunlu seçmen, kentin belediye başkanını ´Cumhur İttifakı´nın adayı AKP´li Fatih Tosyalı olarak belirledi. Resmi olmayan ve bu sabah saat 01.00 dolayındaki sonuca göre Tosyalı 50 bini geçen oyla kentin yeni belediye başkanı seçildi. CHP´li Yılmaz Şahutoğlu da 48 bin dolayında oy aldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise Lütü Savaş da AKP´li rakibi İbrahim Güler´e 100 bin fark attı ve yeniden seçildi. Resmi olmayan ve gazetemizin baskıya hazırlandığı sürece kadar ulaşan sonuca göre, ´Cumhur İttifakı´nın adayları olarak Belen´de MHP´li İbrahim Gül, Payas´ta AKP´li Bekir Altan, Dörtyol´da MHP´li Fadıl Keskin, Altınözü´nde AKP´li Rıfat Sarı, Antakya´da İzzetin Yılmaz, Hassa´da AKP´li Mehmet Karataş, Kırıkhan´da AKP´li Ayhan Yavuz, Kumlu´da MHP´li Mehmet Deli, Reyhanlı´da KP´li Mehmet Hacıoğlu, Yayladağı´nda AKP´li Mustafa Sayın; ´Millet İttifakı´nın adayları olarak Arsuz´da CHP´li Asaf Güven, Erzin´de CHP´li Ökkeş Elmasoğlu, Samandağ´da CHP´li Refik Eryılmaz, Defne´de CHP´li İbrahim Güzel, seçimi kazanacak boyutta öndeydi. Buna göre CHP belediye başkanlığı sayısını 3´ten 4´e, MHP´de 1´den 3´e çıkardı. 8 ilçede ise başkan AKP´li oldu.

Akın Bodur/İskenderun
31 Mart yerel seçimleri dün yapılan oylamayla sona erdi. Sabah 08.00´da başlayan oy kullanım süresi, saat 17.00´da sandıkların kapanması ve oyların sayılmasıyla tamamlandı. İskenderun´da sandığı gitme oranının yüzde 80 dolayında olduğu belirtiliyor. 172. 231 seçmenin bulunduğu İskenderun´da oylar, ikisi seyyar olmak üzere 522 sandıkta kullanıldı. Oylar tüm okullarda değil, mahallelerdeki belirli okullarda kullanılırken, polis ve jandarma, oyların kullanıldığı okullarda çok geniş güvenlik önlemi aldı. İskenderun kent merkezinde oturanlar oy kullanma zamanını ağırlıklı olarak öğle ve sonrasını seçerken, kırsal kesimde bunun daha çok öğleden önce olduğu ifade edildi. İskenderun´da belediye başkanlığı için 8 parti seçime katılırken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 1 bağımsız adayla 7 parti yarıştı. Hatay´da seçim genel olarak sakin geçti, ancak Reyhanlı, Antakaya, Defne ve Altınözü´nde küçük tartışma ve kavgaların yaşandığı bildirildi. İskenderun´da Paşa Karaca Lisesindeki oylamada ´tercih´ mührü basılmış bir oy pusulası bulununcu, işlem yapıldı.
Resmi olmayan ilk bilgilere ve gazetemizin baskıya hazırlandığı süreçteki sonuca göre, ´Cumhur İttifakı´nın adayları olarak Belen´de MHP´li İbrahim Gül, Payas´ta AKP´li Bekir Altan, Dörtyol´da MHP´li Fadıl Keskin, Altınözü´nde AKP´li Rıfat Sarı, Antakya´da İzzetin Yılmaz, Hassa´da AKP´li Mehmet Karataş, Kırıkhan´da AKP´li Ayhan Yavuz, Kumlu´da MHP´li Mehmet Deli, Reyhanlı´da AKP´li Mehmet Hacıoğlu, Yayladağı´nda AKP´li Mustafa Sayın; ´Millet İttifakı´nın adayları olarak Arsuz´da CHP´li Asaf Güven, Erzin´de CHP´li Ökkeş Elmasoğlu, Samandağ´da CHP´li Refik Eryılmaz, Defne´de CHP´li İbrahim Güzel, seçimi kazanacak boyutta önde bulunuyordu. Bazı ilçelerde oy farkı az olduğu için itirazların olması bekleniyor. Hatay Büyükşehir Belediyesinde ´Millet İttifakı´nın adayı CHP´li Lütfü Savaş ise ´Cumhur İttifakı´nın adayı AKP´li İbrahim Güler´le mücadelesinde yüzdesel ve rakamsal farkla önde gidiyordu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23