İskenderun Yunus Emre Mahallesine ´ilkokul´

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube yöneticilerinin sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı mahalleye ilkokul kurulması çağrısı yetkililerden olumlu yanıt aldı.

EĞITIM 22.08.2020 09:31:06 0
İskenderun Yunus Emre Mahallesine ´ilkokul´

Akın Bodur/İskenderun

 Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, 02 Aralık 2019 tarihinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı çağrı taşıyan paylaşımında, 10 bin 712 kişinin yaşadığı kentin Yunus Emre Mahallesine ilkokul yapıldığını belirtti.
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, 'Yaptığımız çağrı ve sonrasında yaptığımız girişimler sonucunda yetkililerin önerilerimizi dikkate almasıyla 10.712 kişilik Iskenderun Yunus Emre Mahallesi ilkokula kavuşuyor. Bizlerin önerisini dikkate alıp bu hususta hassasiyet göstererek mahallemizin özellikle de bölgede ikamet eden miniklerin sorununu çözen, bölgedeki eğitim çalışanlarının sesine kulak vererek doğru bir hareket yapan tüm yetkilileri tebrik ediyorum. Dün olduğu gibi bundan sonrada Türk Eğitim Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği haklı olan herkesin sesi olmaya devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

´Planlama için vatandaşa sorun´, demişti
Ülkenin en ücra köşelerinde bile ilkokul olduğunu, ancak İskenderun´da 10 bin kişinin üzerinde insanın yaşadığı mahallede ilkokul olmadığını belirten Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, 8 ay önce yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti: 'Mahallede bir ortaokul, bir özel eğitim okulu, iki imam hatip lisesi, bir de imam hatip orta okulu var, ama ilkokul yok. Bu mahallede yeni biten bir okul inşaatı var. Duyduğuma göre yöneticilerin bu binayı ilkokul yapma düşüncesi hiç yok. Bu mahallenin sağındaki mahallede bulanan ilkokulda sınıflar 30-40 kişi, mevcut 1.300 civarı. Solundaki mahallede bulunan ilkokulda sınıflar 30-40 kişi, mevcut 1.600 civarında.Bu verilere göre Yunus Emre Mahallesinde yeni biten bir okul inşaatı var. bu inşaatın ilkokul olması zorunludur. Eğer binanın şartları ilkokul yapılmaya müsait değilse, bölge okullarını yeniden planlayın. Yoksa binlerce çocuğun, velinin vebali sizin üzerinizedir. Bu binanın ne amaçla kullanılacağını bir yerlerde toplanarak planlamak yerine, mahallenin muhtarına ve dünyanın servis parasını v. eren gariban vatandaşa sorun...'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04