İskenderun Limanı önünde İsrail'e protesto!

Filistinlilere destek amacıyla İsrail’e sevkiyakın devam etmesi Hatay’ın İskenderun ilçesinde Limanı A Kapısı önünde protesto düzenledi.

İSKENDERUN 18.11.2023 18:23:00 0
İskenderun Limanı önünde İsrail

İskenderun Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen protesto eylemi Liman A Kapısı önünde gerçekleştirildi. Ellerinde Türk ve Filistin Bayraklı vatandaşlar, İsrail askerlerinin Gazze’ye attığı bomba ve yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için dua okudu. Sembolik çocuk cenazeleriyle İsrail protesto edildi.

AGD Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun’daki limanlardan İsrail’e yapılan ticareti protesto etmek için toplandıklarını, Gazze’deki Filistinli vatandaşların yanlarında olduklarını, tüccarlara seslenerek, “Dünya üzerinde 200’den fazla ülke var. Ticaretinizi İsrail’le değil, gidin başka ülkelerle yapın. İsrail’e buradan meyve sebze gitmesi demir çelik gitmesi, ham madde ve yakıt gitmesi bizim kanımıza dokunuyor” dedi.  

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da Filistinlilerin yanınla olduklarının altını çizerek “Bir buçuk milyarlık İslam alemi, 8 milyarlık insanlık dünyası olarak üzgün ve perişanız, kızgınız, kahırlıyız. Bir avuç Siyonist, işgalci, emperyalist, ırkçı Filistinli kardeşlerimizi 75 yıldır uyguladığı kan zulüm ve gözyaşına, son 16 yıldır da uyguladığı ambargoya sindire sindire ölüme bugün bir yenisini daha ekleyerek Filistinli kardeşlerimizi top yekün katlediyor. Biz 85 milyon Türkiye olarak buradayız, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Artık Filistin’de yaşananlar ülkemizdeki dindar kesimin sorunu değil, bugün Filistin’de yaşanan katliam, soykırım bütün kesimlerin, özellikle ülkemizdeki 85 milyonun tamamının sorunudur. Eğer Gazze’yi bitirirlerse, sıra İskenderun’da Antakya’da Hatay’da Gaziantep’te Kilis’te, Şanlıurfa’da Diyarbakır’da Mardin’de bölgemizdedir. Yurt savunması artık Gazze’den başlar” diye konuştu.  

Filistinlilerin bir yudum suya ve bir lokma ekmeye muhtaç olduğu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Genel Sekreteri Ahmet Şanver, limanlardan İsraile gıda maddelerinin gitmesine tepki gösterdi.

Türkiye’nin dört bir yanından İsrail’e gemilerin gittiğini aktaran Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Öztoprak da “Yediği yemekten, içtiği içeceğe, giydiğim arkadan alışveriş yaptığı mağazaya kadar müthiş bir boykot şuuruyla hareket eden aziz milletimizin göstermiş olduğu irade ancak İsrail'le olan tüm ticari faaliyetler nihayet bulduğunda tamam olacak, yerini Bu duygu ve düşüncelerle kelamıma nihayet verirken değil demir çelik ve akaryakıt Türkiye'mizden siyonist ve soykırımcı terör örgütü İsrail'e bir toplu iğnenin dahi gitmesine razı değiliz. Reddediyoruz” şeklinde konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19