'İskenderun´a plaj yapılamaz'

Demokrat Parti (DP) İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan, kentte plaj yapılamayacağını söyledi.

SPOR 14.03.2019 10:58:13 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 Aslan, 'Arıtma tesisini, ´masraflı´ diye çalıştırmıyorlar. İskenderun´un pisliği denize akıyor. İskenderun´da plaj olmaz. Üstüne yapılması planlanan yedi tane termik santral var. Karadeniz´deki teyze gibi olabilsek, sabaha kadar orada nöbet tutarım' dedi.
Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneğinin geleneksel çarşamba sohbetinin konuğu olan Aslan, İskenderun sahilinin doldurma alan olduğunu ve biyolojik arıtma tesisinin bulunduğunu anımsatarak, kent merkezinde sahile plaj yapılamayacağını belirtti. Büyükşehir belediyelerini eyalet sisteminin bir karşılığı olarak gördüğünü ifade eden DP İskenderun Belediye Başkan adayı Aslan, büyükşehir kapsamında İskenderun´da sınırlar çizilirken kimsenin sesinin çıkmadığını savundu konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biliyorsunuz Amerika ve Rusya komşumuz oldu. Birleşmiş Milletlere ait araçlar şehirde geziyor. Ben bisikletle bile kaymakamlığa giremezken, onlar oraya çok rahat girebiliyor.'
Aslan, 'Biz büyükşehir belediyesinden hakkımız neyse onu alacağız. Partizanlık yapmayacağız. Eğer büyükşehir bizim hakkımızı vermezse biz de yetki isteriz. Bunun için tüm demokratik hakkımızı kullanacağız. Başkanlığım dönemimde modern bir mezbahane yaptım Hatay Büyükşehir Belediyesi gitti orayı kiraya verdi. Büyükşehir belediyesinin yüzde 83 yetkisi var. Zamanında kente 17 bulvar yaptım ve bu şehrin 17 bulvara daha ihtiyacı var. Halkın ihtiyaçlarına göre proje yapmak lazım. Projeler renkli boyalarla yapılmaz. Halkın ihtiyaçlarına göre yapılır. Benim öyle renkli projelerim yok ama İskenderun´u avucumun içi gibi biliyorum. Bir günde güzergahları değiştirdiler. Bunu yaparken esnafa hiç sordular mı' diye konuştu.
Seçim çalışmaları kapsamında Gültepe ile Gürsel mahallesinde yöre halkıyla buluşan, kent merkezi, Ziya Gökalp ve Fener Caddesi, perakende Sebze halinde esnaf ziyareti yapan Aslan, 'İskenderun´da belediye olarak hizmetlerimizi bu şehrin inanına layık olacak şekilde yapacağız. İskenderun´da disiplini morali getireceğiz' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00