İskenderun´a spor tesisleri protokolü

10 semt sahasını Spor Toto yapacak

GÜNCEL 2.01.2020 10:26:37 0
İskenderun´a spor tesisleri protokolü

Akın Bodur/İskenderun

Bazı ziyaretlerde bulunmak, inceleme yapmak ve spor tesislerine ilişkin protokollere imza atmak üzere Hatay´a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Antakya ve İskenderun´daki etkinliklere katıldı. Kasapoğlu, Antakya´da TOKİ tarafından yapımı süren 25 bin kişilik Hatay Stadında incelemede bulundu, ardından partilisi olan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz´ı makamında ziyaret etti. Kasapoğlu´nun ziyaretine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Sebahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Abdülkadir Özel, Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları da katıldı. Kasapoglu, “Yeni stadın saha, çimlendirme, koltuk ve aydınlatma çalışmaları tamamlayarak, yeni sezona yetiştireceğiz' açıklamasını yaptı.
İskenderun´a da gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, ilçedeki bazı spor tesislerinde incelemede bulundu ve ardından yapılması planlanan spor tesislerine yönelik imza törenine katıldı. İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında düzenlenen imza törenine Hatay Valisi Doğan, Hatay Milletvekilleri Özel, Şanverdi, Çelik, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türkiye Varlık Fonu YK Üyesi Fuat Tosyalı, kaymakam ve belediye başkanları ile sporlar da katıldı. İmza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bayağı zamandır düşündüğümüz ve planladığımız imza törenini sizlerle gerçekleştireceğiz. İnşallah İskenderun´un ve Hatay´ın geleceğine önemli bir mührü bugün hep birlikte vuracağız. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Antakya´da yapımı süren Hatay Stadı inşaatını daha önce de ziyaret ettiğini ve çalışmayı bir kez daha incelediğini anlatan Kasapoğlu, 'Stadın bitme noktasına geldiğini hep birlikte görmüş olduk. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren stadın Hatay´a ve spor camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Hatay´da ve ilçelerinde gençler, sporcular ve gelecek nesiller için çok önemli yatırımları sizlerle birlikte hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız. İnanıyorum ki bir sonraki ziyaretimizde de bu görmüş olduğumuz yatırımları yine sizlerle birlikte açacağız. Gençlerimizi, kadınlarımızı ve milletimizi bu tesislerde görmenin heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Gençler bizim umudumuz ve ümidimiz. Sadece bizim değil insanlığın umudusunuz. Bugün gerçekleştireceğimiz imzalarla yarınların şampiyonlarını, yıldızlarını inşallah İskenderun ve Hatay´dan çıkaracağız. İnşallah İskenderun ve Hatay´ın her karış toprağına hizmet edeceğiz. Gençlik hizmetlerimizle, yüzme havuzlarımızla, salonlarımızla ve burada inşa edeceğimiz modern stadımızla hizmet edeceğiz. Kısaca size bugün yarına not olarak düşeceğimiz çok önemli yatırımları arz etmek istiyorum. İskenderun Stadyumu hem şehre hem üniversiteye hizmet edecek. Yarı olimpik havuzu, 10 semt sahası, çok amaçlı basketbol sahaları ve antrenman salonları halkın hizmetinde olacak' diye konuştu.
Hatay Valisi Doğan da, 'İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde Hatayspor, Hatay Stadyumunda futbol oynamaya başlayacak ve Hataylılar da bu keyfi yaşayacak. Bugün burada atacağımız imzayla İskenderun için yapacağımız yatırımlarla gerçekten bu bölgenin çok büyük ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Gençliğe yapılan her yatırım karşılığını elbette ki fazlasıyla görülecektir. Bu topraklar gerçekten zor topraklar. Bu topraklarda eğer tutunmak istiyorsak evlatlarımıza iyi bakmamız lazım. Onlar için en iyi ortamları hazırlamamız lazım' dedi.

Tesislerin maliyeti ne olacak?
İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ise imzaları atılacak spor tesislerinin yaklaşık maliyetinin 50 ile 100 milyon lira arasında olacağını ifade etti. 50 milyon lira ile 100 milyon lira arasında 50 milyon lira fark bulunuyor. 'İskenderun´a spor tesislerinin kazandırılması ve bu tesislerde faaliyet gösterecek gençlerin, tesisten ziyade onların kötü alışkanlık kazanmaları ve kötü yerlere gitmelerini engelleyecek en önemli tesislerin imza töreni' değerlendirmesini yapan Tosyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'İnanıyorum ki İskenderun´a kazandıracağımız bu tesisler gençlerin dolu dolu zaman geçireceği mekânlar olacak. Bizim yaptığımız tek iş hizmet. İnanın ben çok heyecanlıyım. Çünkü bakanımız sadece 18 tesis açılışı yapmıyor. 10 mahalleye semt sahası, 5 mahalleye çok amaçlı basketbol sahası, 2 kapalı salon, 1 yarı olimpik havuz, İskenderun´un özlenen ve beklenen şehir stadyumunun yapılması müjdesini veriyor. Stadımız üniversitenin içinde yapılacak. Bu şu demek oluyor: Mevcut stadın yerine de inşallah bir millet bahçesi yapma imkânımız oluyor. Yani İskenderun hem stadına hem de millet bahçesine kavuşuyor.'
İskenderun kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Hatay Milletvekili Özel ise '10 futbol sahası, 5 basketbol sahası, 2 antrenman salonu, 1 yüzme havuzu ve İskenderun Stadyumu olmak üzere toplam 19 tesis yatırım planına dahil edilmiştir. 2019´u 19 dev spor tesisinin yatırımının müjdesiyle bitiriyoruz' dedi. Hatay Valiliği, törende, İskenderun´a spor tesisleri kapsamında, 10 adet mahalle tipi sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, nizami futbol sahasının zemin yenilemesi ve bakım onarımı, Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzunun bakım onarım ve modernizasyonu, 2 adet antrenman spor salonu, 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahası ve İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesine 2 adet 3.000 kişilik betonarme tribünlü, doğal çim ve tartan pistli stadyum yapımı için imzaların atıldığını açıkladı.

10 semt sahası Spor Toto´dan
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, daha sonra İskenderun beş Temmuz Stadında incelede bulundu, Antakya´da TFF Spor Toto 1. Liginde mücadele eden Hataysporlu futbolcu ve yöneticilerle görüşmeyen Kasapoğlu, İskenderun´da Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden 5 Temmuz İskenderun Spor Kulübü Başkanı Kemal Nadir Ünal, yönetimi, takım kaptanı Haşim Ateş ve futbolcularla görüşüp, başarı diledi; kulüp yönetimi ise Kasapoğlu´na üzerinde isminin yazılı bulunduğu forma hediye etti. İskenderun Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzunda da inceleme yapan Kasapoğlu, daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´yı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakanlığın İskenderun´a yapacağı açıklanan bazı spor tesislerinin yapımı için Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ile Ekim ayında yapılan görüşmede, anlaşma yapıldığı açıklanmıştı.

Belen´e Spor Toto´dan 5 saha
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Belen´e de 5 spor sahası kazandıracaklarını belirtti ve bu konuda Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Belen Belediye Başkanlığı arasında üçlü bir mutabakat gerçekleştirildiğini kaydetti. Belen´e 3 semt sahası ve 2 basketbol sahası yapılacağını ifade eden Kasapoğlu, Gençlik Parkı sözü de verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23