İskenderun´a tüp bebek merkezi

İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Palmiye Hastanesi, tüp bebek merkezini kurulmasına yönelik çalışma ve alt yapı hazırlıklarını tamamladığı ve tüp bebek merkezini açmaya hazırlandığını açıklandı.

GÜNCEL 11.11.2019 10:26:00 0
İskenderun´a tüp bebek merkezi

İskenderun/SES

Hastaneden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: 'Son zamanlarda toplumda çocuk sahibi olamama problemleri artmakta ve tedaviye başvuran hasta sayısı gün geçtikçe fazlalaşmaktadır. Evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15 -20 civarı kısırlık problemleriyle karşılaşmakta ve çözüm aramaktadır. Tüp bebek tedavileri kısırlık problemlerini çözmede yüksek başarılı bir seçenek olarak uygulanmaktadır. İskenderun´da kısırlık tedavileri yapılabilmekle beraber tedavilerin, aşılamaların sonuçsuz kaldığı durumlarda ve tüp bebek uygulaması gerekliliğinde hastalar yöremiz dışına gitmek zorunda kalmaktadırlar.'
Açıklamaya göre, hastanenin başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, yörede eksiklik olan tüp bebek merkezinin hastanede açılacağını iade etti ve 'Artık tüp bebek tedavileri için ailelerimizin çevre illere gitmesine gerek kalmayacak ve tüp bebek ünitemizde tedavilerini alabilecek' değerlendirmesini yaptı. Bir ay içerisinde hizmete girmesi planlanan tüp bebek merkezinde, hekimler Dr. Burak Sivaslıoğlu, Dr. Ozan Turgut ve Dr. Berna Altunay´un görev yapacağı açıklandı. Hekimlerden Dr. Sivaslıoğlu, 'İskenderun´da 2011 yılında bu yana hastalarıma kısırlık problemleri ve tedavileri ile ilgili hizmet vermeye çalışıyorum. İskenderun Devlet Hastanesinde sperm laboratuvarını geliştirerek aşılama uygulamalarını ücretsiz olarak başlattık, bir sonraki aşama tüp bebek merkezi kurulmasıydı, ama bununla ilgili çalışmaları yapmamıza rağmen devlet hastanesinde bunu gerçekleştiremedik. Çalışmalarımda yenilikçi yaklaşımla mikroçipli aşılama uygulamalarını da başlattım, ancak tedavilerin ve aşılamaların yetersiz kaldığı durumlarda hastalarımızı çevre illere tüp bebek uygulaması için gönderiyorduk. İskenderun´da bir tüp bebek merkezinin olmaması büyük bir eksiklikti ve olması gerekliliği vardı' açıklamasını yaparken, merkezin koordinatörü Dr. Altunay ise 'Laboratuvarda yüksek başarı hedefleyerek büyük şehirlerde yapılan tüm uygulamaların daha iyisi için çalışacağız' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23