İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

Deva Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı avukat Hatice Esra Doğan, günümüzde seçim yarışının eşit ve adil olmadığını , bunun da pek mümkün görünmediğini ifade etti.

SİYASET 7.03.2024 07:57:00 0
İskenderun

Akın Bodur/İskenderun
Deva Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı avukat Hatice Esra Doğan, günümüzde seçim yarışının eşit ve adil olmadığını , bunun da pek mümkün görünmediğini ifade etti. Ailelerde eşit ve demokratik bir yaşam sürenlerin yaşamda ve toplumdaki süreçte bunu sürdürdüğünü anlatan Doğan, hedefinin demokratik topluma katkı sunmak olduğunu belirtti.

“Amaç, sorunlara akılcı ve bilimsel çözümler getirmek”

31 Mart seçimlerine ilişkin İskenderun Belediye Başkan Adaylığını Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "yerel seçimlerde kadına yer var" yaklaşımıyla düşündüğünü ve gelen teklifi kabul ittiğini anlatan Doğan, "Çöp yığınlarıyla çevrili şehirde, asbest tehlikesi, moloz yığınlarının yarattığı rahatsızlık, alt-üst yapı problemi, çevre kirliliği ile mücadele proğramının olmaması üzerine sorunlara akılcı ve bilimsel çözümler getirmek üzere aday oldum" dedi.
Belediye meclisi adayı ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Deva Partisi İskenderun adayı Doğan, "Toplumsal projelerin akılcı anlayışla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. İskenderun'un kadın adayı olarak problemlerin çözümü için çabalayacağım" dedi.

Planladığı projelerin bazılarını sıraladı

Deva Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Hatice Esra Doğan, seçilmesi halinde yapacağı projeler arasında, şeffaf belediye örneğini oluşturacağını, alım ihalelerinin canlı yayımlanacağını, düzenli halk toplantıları yapılacağını, bilim desteği ile fay hattı ve zemin sıvılaşma alanları dikkate alınarak yeni imar planı oluşturacağını ve şehri altyapı döngüsündeki durumun tespit ettirileceğini, enkaz yığınlarına ilişkin geri dönüşüm projesi oluşturacağını, kadın ve tarım kooperatiflerine öncülük edeceğini ve belediyenin tarıma elverişli arazilerini bu kapsamda kullanılacağını, şiddetle mücadele kapsamında kadın sığınma ve çocuk evi açılacağını, özellikle kırsal mahallelerde yaşanabilecek olası sel felaketlerine karşı dere yataklarının düzenli olarak temizlenmesini sağlayacaklarını, kreş ve meslek kurslarının açılacağını, özel ve desteklenmesi gereken bireylerin destekleneceğini, çocuklara yönelik yaz eğitim kampları oluşturulacağını, yaşlılar için sosyal tesisler oluşturulacağını, sınava hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kursları açılması ile sahipsiz hayvanlar için hayvan haklarına yakışır tesisler yaptırılmasını da sıraladı.


Anahtar Kelimeler: İskenderun' kadın adayı Partisi'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19