İskenderun´da 1. Kitap Günleri

İskenderun´da başlayan 1. Kitap Günleri, Atatürk Anıt Alanında kitapseverler ve yazarları ağırlamayı sürdürüyor. Fuar, 16 Şubat´ta sona erecek.

GÜNCEL 12.02.2020 11:41:48 0
İskenderun´da 1. Kitap Günleri

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesi tarafından 7 Şubat´ta açılan İskenderun 1.Kitap Fuarı imza ve söyleşi günleri ile devam ediyor. 16 Şubat akşamına kadar sürecek İskenderun 1. Kitap Günlerinde yazarların okurları ile buluşma ve söyleşileri devam ediyor.
100 yazar, 70 stand ve 180 yayınevinin katılımıyla 16 Şubat tarihine kadar saat 09.30 ile 21.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olan fuarda şuana kadar Türkiye´nin yakından tanıdığı yazarlar Gökçen Çatlı, Zekeriya Efiloğlu, Hatice Kübra Tongar, Seval Kirmit Yazar ve Sinan Yağmur imza söyleşi programlarında İskenderunlular ve kitapseverler ile buluştu. Düzenlenen programlar hakkında bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun´umuza yakışır bir kitap fuarı geçiriyoruz. Hemşerilerimizin ilgisi ve programlarımıza katılımları gayet güzel, bu da bizleri mutlu ediyor. Böyle sosyal ve kültürel bakımdan anlamlı ve değerli hizmetleri yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Seval Kirmit Yazar okurlarıyla buluştu
Yaşam Parodisi adlı ilk kitabı 2017 yılında yayınlanan, son kitabı ‘Zaman Kimseyi Beklemez´i okurlarıyla buluşturan Seval Kirmit Yazar, İskenderun 1. Kitap Günleri Fuarında düzenlenen söyleşide, “Yazma benim için bir tutku, okumak ve yazmaktan vazgeçmem mümkün değil” dedi. Okuyan annenin çocukları için doğru bir rol model olacağı vurgulayan Yazar, “Bizler anneler olarak çocuklarımız için rol model olmalıyız. Çocuklarına ‘oku´ deyip de televizyon karşısına geçen, eline telefonu alan anne modeli çocukları için doğru bir model olmayacaktır. Okuyan, kitaplığı, kitapları olan annelerin çocukları daha başarılı olacaktır ki bu zaten istatistiklerle de doğrulanmıştır; çocukların başarısı annenin eğitimine bağlı” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19