İskenderun´da 11.111 fidan toprakla buluştu

Geçtiğimiz Ekim ayında çıkarılan yangınlarda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için GÜBRETAŞ, 1954´te ilk üretim tesislerini kurduğu İskenderun´da 11 bin 111 yeni fidanı toprakla buluşturdu.

GÜNCEL 8.03.2021 17:41:31 0
İskenderun´da 11.111 fidan toprakla buluştu

Tarımda verimliliği artırmaya yönelik ürün ve hizmetlerinin yanı sıra GÜBRETAŞ, toplumsal fayda eksenli gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden birini daha İskenderun´da gerçekleştirdi. Şirketin ilk fabrikasının ve tesislerinin bulunduğu İskenderun´un Sarıseki bölgesinde gerçekleştirilen törenle 11 bin 111 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim töreninde konuşan Genel Müdür İbrahim Yumaklı, Adnan Menderes döneminde kurulan GÜBRETAŞ´ın bu topraklara atılan ilk tohum olarak İskenderun´daki fabrikasıyla üretime başladığını hatırlatarak, “Türkiye´nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi´nin şirketi olan GÜBRETAŞ ağacı; bugün gelinen nokta itibariyle Türkiye genelinde 2 ildeki üretim tesisleri, 4 laboratuvarı, 5 lojistik merkezi, 8 bölge müdürlüğü ve 2750 civarındaki satış noktasıyla ülkenin dört bir yanına dallarını uzatıp meyve vermeye devam etmektedir. Öyle ki ilk olarak İskenderun´a dikilen bu ağacın dalları, son yıllarda gerçekleştirdiği yurtdışı yatırımlar ve yaptığı ihracatla dünyaya da uzanmış durumdadır” dedi.

Özellikle eğitim ve çevre odaklı sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Yumaklı, GÜBRETAŞ hatıra ormanları ile 13 yılda 25 binden fazla fidan dikildiğini kaydetti.

Yönden: Yanandan fazlasını dikeceğiz

Törende konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, orman yangınları esnasında tüm kamu ekipleriyle birlikte yangının söndürülmesi için yoğun şekilde mücadele ettiklerini söyledi. Yönden, “Bu yangın gerçekleştiğinde çok üzüldük ama yananlardan daha fazla ağacı bu topraklara dikeceğiz. Bu konuda farklı kişi ve kurumların da yoğun bir destek talebi var. Yaza kadar bu bölgenin tamamını yeniden ağaçlandırmış oluruz” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da bölgenin 2 milyon fidana ihtiyacı olduğunu dile getirerek, bu alanların yeniden yeşillendirilmesi için çalışmaların el birliğiyle sürdürüldüğünü ifade etti.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül´ün de katıldığı törende İskenderun Müftüsü Osman Şekerci´nin yaptığı duanın ardından davetliler, GÜBRETAŞ Ortaokulu öğrencileriyle birlikte ilk fidanları dikerek can suyunu verdi. Törenin sonunda katılımcılara günün anısına hatıra ormanı sertifikaları ile fidan hediyeleri verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04