İskenderun´da 15 Temmuz Programı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi, 4. yılında kutlanacak.

GÜNCEL 14.07.2020 12:06:07 0
İskenderun´da 15 Temmuz Programı

İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yapılan kutlama etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Çarşamba günü şehitliğin ziyaret edileceğini, kent protokolunun şehit yakınlarına ziyarette bulunacağını, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda ise saat 13.30´da 'Türkiye´de demokratikleşme süreçleri, müdahaleler ve 15 Temmuz direnişi” konulu konferans ve müzik dinletisi ile çevrim içi olarak II.Ulusal Davetli Jürili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi düzünlenecek. Kızılay, konferans katılımcılarına ekmek arası kavurma ve ayran dağıtımı yapacak; saat 19.30´da ise Atatürk Anıtı Alanında anma töreni, konuşma yapılacak, Kur´an-ı Kerim okunup, dua edilecek. 'İskenderun Belediyesi bu etkinliğe katılanlara dondurma ve su, kızılay ise çorba dağıtacak. Aynı akşam camilerde sela okunacak ve sabah namazına kadar sürecek olan ´demokrasi nöbeti´ tutulacak. 16 Temmuz Perşembe günü ise İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda ´Teknoloji, darbelere karşı-III´ konferansı ile müzik dinletisi düzünlenecek; 17 Temmuz Cuma günü de İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda ´15 Temmuz Direniş Destanı Müzik Dinletisi (Ozanların dilinden birlik, beraberlik ve dostluk türküleri) etkinliği düzenlenecek.

15 Temmuz mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlayan İskenderun kaymakamı İskender Yönden, şu açıklamayı yaptı: 'Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışma; Ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerdendir. Bu müstesna değerlerimizin ışığında, yüce devletimiz ve asil milletimizin de gayretleri ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendinin büyük ivme yakaladığı aşikârdır.
Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur.
Bu manada Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır. Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış hain bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkmak suretiyle menfur darbe girişimi başlatmıştır. Fethullahçı terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan bu bölücü grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla devlet kurumlarımıza ve aziz milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu hain darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın öncülüğünde, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım´ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve asil ruhlu milletimiz ile milli şuur etrafında kenetlenmiş ve hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına menfur kalkışma engellenmiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aziz milletimize ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletimizin iradesi, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi karşısında bozguna uğratılmıştır. Bu menfur darbe girişiminde aziz milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Yüzyıllar öncesinde olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale´de, Kut´ül Ammare´de, Dumlupınar´da ne cevap vermişse, 15 Temmuz´da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.
Dün olduğu gibi bugün ve her daim, kutsal vatanımız ve necip milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış terör örgütlerine karşı sosyal hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde ve kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizden zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın. Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine erişen güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, tüm güvenlik güçlerimize, kurum ve kuruluşların tüm idareci ve çalışanlarına, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına, basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.'

Darbenin her türlüsüne karşı oldukları ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şunlara yer verdi: 'Baskının, şiddetin, darbenin her türlüsüne karşıyız. Bizler aydınlık ve çağdaş bir ülkede insanca ve özgürce yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızı güvenle büyütmek, yarınlara umutla bakmak istiyoruz. Türkiye yakın siyasi tarihi boyunca darbelerden çok ciddi zararlar görmüş; iktisadi, siyasi ve sosyal olarak yaralar almış, ulusal ve uluslararası arenada imajı zedelenmiştir. Bizler darbenin her türlüsünü reddediyor, demokrasi ve özgürlükleri savunuyoruz. Ülkemizde demokrasi dışındaki hiçbir seçenek kabul edilemez. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Demokrasiyi, insan haklarını ve hukuk sistemini askıya almaya çalışan her eylem, her söylem ülkeye ve toplumsal barışımıza yapılan bir ihanettir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutlayan Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ise 'Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: İskenderun Temmuz Programı

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00