İskenderun´da bayram denetimi

Şeker (Ramazan) Bayramı, Pazartesi günü başlayacak.

GÜNCEL 31.05.2019 10:55:13 0
İskenderun´da bayram denetimi

Nesrin Geyik/İskenderun

Hükümet, bayram öncesi yaptığı açıklamada kamu kurumlarında idari izinli çalışmayı kabul ederek, bayram tatili süresini 10 güne çıkardı. Bu kapsamda bazı çalışanlar için tatil bugün başlamış olacak. Belediyeler de şeker bayramı kapsamında şeker, çikolata ve pasta-tatlı türü ürünler satan işyerlerine yönelik hijyen denetimini sürdürdü.

İskenderun´da bayramlaşma ´ilk gün´
İskenderun´da şeker bayramı kutlaması bayramın birinci günü olan 04 Haziran Salı saat 11.00-12.00 arasında Belediye 1 Nolu Sosyal Tesisinde (Doğan Gazinosu) kutlanacak. Bayramlaşmada, kenti yöneten bürokrat ve siyasetçiler, halkla bayramlaşacak. Bayram nedeniyle arefe günü olan 03 Haziran Pazartesi de Karaağaç Asri Mazarlığındaki şehitlik protokol tarafından ziyaret edilecek. İskenderun kaymakamlığından yapılan açıklamada, 'Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan, milletimizin ve toplumsal hayatımızın en güzel ve en anlamlı günlerini içeren Ramazan Bayramı´na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşarken, bu mutluluk ve maneviyatı paylaşmak amacıyla aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ve vatandaşlarımızla bayramlaşma etkinliklerinden oluşan bayram programı tertip edilmiştir. Ramazan Bayramı programı kapsamında tertip edilen Şehitlik Ziyareti; 03 Haziran 2019 Pazartesi (Arefe) günü yapılacak olup, vatandaşlarımızla bayramlaşma ise; Bayramın 1´inci günü olan 04 Haziran 2019 Salı günü aşağıda belirtilen programa göre yapılacaktır' ifadesine yer verildi.

Belediyelerin bayram denetimi sürüyor
İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri de bayramı öncesi işletmelerde hijyen denetimleri yaptı. Zabıta ekipleri, işletmelerde temizliki, ürünlerin tazeliğini ve son kullanma tarihlerini inceledi, şeker ve çikolata satan esnafı ve işletmeleri hijyene önem vermeleri konusunda uyardı. Halkın sağlığına zarar veren ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması yönünde yaptırımlar uyguladıklarını ifade eden İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, vatandaşın herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşılması durumunda belediyeyi aramasını istedi.
Denetimler hakkında bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, 'Halkın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Bu konuda düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşın güzel bir bayram geçirmeleri için denetimlerini sıklaştırdık. Açıkta satılan ürünleri alırken aşırı sıcağa maruz kalmış ve beyazlaşmış üründen mutlaka kaçınsın. Vatandaşlar satış yapılan yerin fizikî görünümü ve temizliğine dikkat etsinler. Kurallara aykırı bir durum söz konusu olduğunda zabıtaya şikâyette bulunabilir' açıklamasını yaptı.
Defne Belediyesi, kentte düzenli periyotlarla sürdürülen gıda denetimlerin, Ramazan Bayramı öncesi sıklaştırdığını belirtti. Defne Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü denetimde, üretim ve satış yerleri olan fırın, pastane, restoran, kasap ve imalathaneleri ayrıntılı olarak kontrolden geçirildiği belirtildi. Halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren hijyen kurallarının, işyerlerinin standartlara uygunluğu denetlemede, son kullanma tarihi ile ilgili kurallara uygun olup olmadığı incelendiği, işyeri sahipleri ve çalışanlarının da bilgilendirildiği, denetimlerin devam edeceği açıklandı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04