İskenderun´da deprem tatbikatı

Senaryoda deprem bölgesine yardım denizden ulaştırıldı.

GÜNCEL 23.05.2019 11:24:08 0
İskenderun´da deprem tatbikatı

İskenderun/SES

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal´ın yönettiği, Deniz Kuvvetleri Karargahında planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığınca yönetilen Deniz Kurdu-2019 Tatbikatı´nın Doğu Akdeniz bölümünde, şiddetli deprem meydana gelen bir ülkeye gönderilen ekiplerin enkazda arama ve kurtarma çalışması eğitimi yapıldı.
İskenderun´daki tatbikat senaryosunda; Şiddetli deprem sonrası tüm ulaşım ve iletişim alt yapısı depremden olumsuz etkilenen 'Haki' ülkesine, 'Mavi' ülkesince deniz yoluyla gönderilen Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile 112 Acil Servis, Türk Kızılayı, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Arama Kurtarma ekipleri marifetiyle enkazlarda arama tarama çalışması yapıldı. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada, tatbikata ilişkin şunlara yer verildi: 'Ekipler, hızlıca bölgeye intikal ederek, enkaz altında kalan yaralıları güvenli şekilde tahliye etti. Araç içerisinde sıkışan yaralılara da ilk müdahale yapıldıktan sonra sıkıştıkları yerden kurtarılmalarını sağlayan ekipler, enkazdaki cesetleri de çıkartarak üstün bir başarı sergiledi. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek, dosta güven, düşmana korku saldı. Aarama kurtarma görevlilerinden bazılarının boynunda bulunan, üzerinde Gölcük depreminin meydana geldiği 17 Ağustos 1999 tarihi ile 'Unutmadık ders aldık' yazısının olduğu künye dikkat çeken diğer bir ayrıntı oldu.'

TCG Tarsus gemisi İskenderun´da
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatlarından olan 'Deniz Kurdu 2019 Tatbikatında görev alan TCG Tarsus (P-1204) Gemisi İskenderun deniz Üs komutanlığı Limanına demir attı.
İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe´nin eşliğinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´e nezaket ziyaretinde bulunan TCG Tarsus gemisi komutanı Yüzbaşı Onur Çağlar, ziyaretin anısına kaymakama şilt hediye etti. Ziyaretten memnun olduğunu ifade eden kaymakam Yönden, Deniz Kurdu 2019 Tatbikatı´ında yürütülen çalışmalarda kolaylık ve başarılar diledi ve ziyaretin anısına Çalar´a İskenderun Güvercini işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00