İskenderun´da hizmet veremedi

Mobil kanser tarama aracı

GÜNCEL 28.11.2019 10:45:06 0
İskenderun´da hizmet veremedi

Akın Bodur/İskenderun

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne ait olan ve İskenderun´da yaşayan kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması yapması beklenen mobil araç İskenderun´a hizmet veremedi.
İskenderun belediyesi ve İskenderun İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle İskenderun´da 25 Kasım-06 Aralık tarihleri arasında ücretsiz hizmet vermesi beklenen mobil kanser tarama aracı, Sağlık Bakanlığı´nın Ankara´daki sistemiyle bağlantı kurulamaması ve mobil araçta yaşanan farklı bağlantı sorunları nedeniyle dün saat 13.59´a kadar hiç hizmet veremedi.
25 Kasım-06 Aralık tarihleri arasında İskenderun yöresinde yaşayan kadınlara hizmet vermesi planlanan, mobil kanser tarama aracında ücretsiz meme, rahim ağzı ve kolorektal (kalın bağırsak) kanser taramalarının yapılması ve taramaya katılanlara kanser hakkında çeşitli bilgilendirme yapılması planlanıyordu. Mobil kanser tarama aracının, 25-26 Kasım´da Atatürk Anıt Alanında, 27-28 Kasım´da Denizciler mahallesi, 29 Kasım-02 Aralık´ta Modern Evler mahallesi, 03-04 Aralık´ta Mustafa Kemal Mahallesi, 05-06 Aralık´ta ise Bekbele mahallesinde konuşlanıp, yörede yaşayanlara ücretisiz kanser taraması yapacağı açıklanmıştı.

Çalışma süresi uzayacak mı?
25 Kasım Pazartesi günü Atatürk Anıtı Alanında konuşlanan kanser tarama aracı, dün öğleye kadar sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle hizmet veremedi. Ancak, bağlantı sorunlarının giderilmesiyle öğleden sonra hizmet vermeye başladı.
Tarama aracında bulunan görevli, kanser olup olmadığı yönünde tarama için gelen kadınların tarama yapılamadan geri gönderildiğini, dün Denizciler mahalesinde de konuşamadıklarını ifade etti. Aynı görevliler, yaşanan aksaklık nedeniyle tarama aracının çalışma süresinin uzayıp, uzamayacağının ise belediye ve ilçe sağlık müdürlüğü arasında yapılacak görüşmeyle belirlenebileceğini, kendilerinin bu yönde bilgilerinin olmadığını söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00