İskenderun´da miting güzergahları belirlendi

İskenderun´da gösteri ve yürüyüşlerde kullanılacak güzergahlar belirlendi.

İSKENDERUN 5.01.2018 10:22:42 0
İskenderun´da miting güzergahları belirlendi

13/03/2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yer ve Güzergahı başlıklı 6. maddesinde değişiklik yapıldı. Kanun maddesi ile yönetmeliğin 3. maddesine göre, İlçede yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşleri ve açık yer toplantılarına ilişkin uygulanacak olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahları, emniyet ve jandarma bölgeleri olarak İskenderun Kaymakamlığı´nı 02 Ocak 2018 tarih ve 16 sayılı ´olur´u ile belirlendi.

Buna göre, İskenderun´da yürüyüş ve gösterileri güzergahları şöyle:

Emniyet müdürlüğü sorumluluk alanı:
Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarı 3M Garden önündeki boş alanda toplanarak, Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarı-Atatürk Bulvarını takiben Atatürk Anıt Alanı istikameti yürüyüş güzergahından, Sahil Atatürk Bulvarı üzeri Atatürk Anıt Alanı Miting Alanı, Toplantı sonunda Atatürk Bulvarı, Ulucami Caddesi, Şehit Pamir Caddesi dağılmaya açık tutulur.

Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarı 3M Garden önündeki boş alanda toplanarak Tayfur Sökmen Bulvarını takiben sahil istikametine doğru Beş Temmuz Caddesi ile Tayfur Sökmen Bulvarının kesiştiği kavşaktan, Beş Temmuz Caddesini takiben İstasyon Caddesi istikametine doğru gelinerek İstasyon Caddesi bitimi yürüyüş güzergahından TCDD Gar alanı, Miting alanı, Toplantı sonunda Beş Temmuz Caddesi üzerinden ve TCDD Gar Sahası alanında bulunan tali yoldan E-91 karayolu üzeri dağılmaya açık tutulur.

Yıldırımtepe Mahallesi Midyat Caddesi 326 sokak ile 376/2 sokağın kesiştiği alanda toplanarak, Yıldırımtepe Mahallesi Emek Caddesini takiben 376/5 sokaktan gelinerek Yıldırımtepe Mahallesi 376/5 -384-388 ve 375 sokaklar arasında kalan boş arsa, miting alanı, toplantı sonunda 376/5, 384 ve 388 sokaklar dağılmaya açık tutulur.

Çay Mahallesi Ulucami Caddesi 4 Nolu Belediye Gazinosu önündeki boş alanda toplanarak, Kurtuluş Mahallesi Şehit Pamir Caddesi Havuzlu Çarşıyı takiben Şehit Pamir Caddesi bitimi Atatürk Anıtı Alanı istikameti yürüyüş güzergahından Atatürk Bulvarı üzeri Atatürk Anıt Alanı Miting Alanı, Toplantı sonunda Atatürk Bulvarının her iki istikameti, Şehit Pamir Caddesi ile bu yollara bağlı tali yollar dağılmaya açık tutulur.

Yenişehir Mahallesi Öğretmenevi karşısı Atatürk parkı içerisindeki boş alan toplanma alanı, Atatürk Bulvarını takiben Atatürk Anıt alanında son bulan yürüyüş güzergahı ve Anıt Alanın miting alanı olarak belirlenmesi, Toplantı sonunda Atatürk Bulvarının her iki istikameti, Şehit Pamir Caddesi, Ulucami Caddesi bu yollara bağlı tali yollar dağılmaya açık tutulur.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinde çağrı ve propaganda amacıyla basılmış, çoğaltılmış ve elle yapılmış levhalar ve davetiyelerde suç teşkil etmeyecek mahiyette bulunanlar toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleme kurulunun müracatı üzerine gerekli inceleme yapıldıktan sonra, İskenderun Belediyesine ait özel firmalar tarafından işletmeciliği yapılan 100 adet bilboard, 100 adet çift yüzlü reklam vitrini (Raket), Belediye duraklarında bulunan 80 adet reklam panosu ve 10 adet çift yüzlü ışıklı megaligahtlara,
Açık Hava Toplantısının yapılacağı alanda, platform olarak anıt alanının uygun yer olduğu, ancak diğer alanlarda uygun yer bulunmadığı taktirde, belediye ve düzenleme kurulu tarafından, propaganda amaçlı araçların; miting alanında belirlenecek yere yerleştirilmesi,

Jandarma komutanlığı sorumluluk alanı:
Sarıseki Mahallesi, ilk toplanma bölgesi olan Çağlayan Mahallesi Tayfur Sökmen Caddesini takiben 43. sokakta bulunan Eski Pazar Yeri, toplantı sonunda Atatürk Caddesini takiben 42., 38. ve 26. sokaklar dağılmaya açık tutulur.

Azganlık Mahallesi, ilk toplanma bölgesi olan Şehit Ömer YIılmaz Caddesi ile Şehit Osman Dikbaş Caddesinin kesiştiği noktadan başlamak üzere Şehit Sedat Yılmaz Caddesini takiben Sağlık Ocağı ve Okul arasında bulunan boş alan, toplantı sonunda Şehit Osman Dikbaş Caddesi dağılmaya açık tutulur.

Karayılan Mahallesi, ilk toplanma bölgesi olan Utku Acun Caddesi ile 3. Caddenin kesiştiği noktadan başlamak üzere Utku Acun Caddesini takiben eski belediye binası arkasında bulunan boş alan, toplantı sonunda Utku Acun Caddesini takiben Komando Caddesi 1., 2 ve 3. caddeler dağılmaya açık tutulur.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29