İskenderun´da okullara kolonya

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in koordinasyonu, belediyenin sponsorluğunda temin edilen kolonyalar ilçedeki okullara dağıtıldı.

GÜNCEL 4.11.2020 10:04:08 0
İskenderun´da okullara kolonya

Akın Bodur/İskenderun

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili´nin Covid-19 testi pozitif çıktı ve karantinaya alınıp, tedavi işlemleri başladı. Evinde karantinaya alınan Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz´un makamına belediye meclisi üyesi Nurettin Aksoy vekalet ediyor. Hatay İl Müftüsü Bilgili, sosyal iletişim hesabından yaptığı paylaşımda, 'Koronavirüs testim pozitif çıktı. Çok şükür, baş ağrısı hariç iyiyim. Evde ailecek istirahat ediyoruz. Rabbim, tüm hastalarımıza şifalar ihsan eylesin. Dualarınızı bekliyoruz' ifadesine yer verdi. Müftü Bilgili´nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından birgün önce Antakya´daki Takva Ömer Camiinde düzenlenen 4 yaş Kur´anı Kerim kursiyerlerinin Mevlevi Nebi Sergisini gezdiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine geçen hafta Antakya ve Samandağ´da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden biri olan İdil K., covid-19 testi pozitif çıkınca serbest bırakılarak, evinde karantinaya alındı. Daha önce yaptırdığı covid-19 testi pozitif çıkınca karantina ve tedaviye alınan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman´ın son son yaptırdığı test negatif çıktı. Yayman, 'Dualarınızla çok şükür Covid 19 tedavisini başarıyla tamamladım. Sıkıntılı günler geride kaldı, daha iyiyim. Yeni test negatif çıktı' açıklamasında bulundu.
Koronavirüse yakalanan ve tedaci sonrası hastalığı atlatan İskenderun Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Ferit Zuhur, Kızılay´a plazma bağışında bulundu. Kızılayı Adana Şubesi´de bağışta bulunurken fotoğraf paylaşıp, açıklamada bulunan Dr. Zuhur, 'Toplumsal farkındalığı arttırmak ve bagışcı sayısını arttırmak amaçlı plazma bağışında bulundum. Covid geçirip iyileşen herkesi bağışa davet ediyorum. Canda olanı can yolunda kullanmak kutsal görevimizdir' değerlendirmesini yaptı. Antakya Defne Rotary Kulübünün Defne´ninYaylacık Mahallesinde düzenlediği etkinlikte Dr. Selda Yumuşak, ilkokul öğrencilerine Covid-19 hakkında bilgi verip, maske, sosyal mesafe ve temizliğin önemini anlattı, yetişkinlere de meme kanseriyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirmede bulundu.
Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu´nun başkanlığında, korona virüs ile mücadele kapsamında toplantı düzenlendi. Antakya´da yapılan toplantıya Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Antakya ve Defne İlçe Sağlık Müdürü ile filyasyon ve korona virüs tedbirleri kapsamında görevli halk sağlığı hizmetleri personelleri katıldı. 2,5 saat süren toplantıda, korona virüsün ildeki vaka sayıları, gelinen nokta, yayılım hızı ve alınacak tedbirler ile ilgili analizler başta olmak üzere, yürütülen filyasyon hizmetleri, ekipman ve personel durumu, hastane hizmetleri gibi çok yönlü tüm konular ele alındı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden riyasetinde ilgili kurumların amirlerinin katılımıyla oluşturulan Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu, istişare toplantısı düzenlendi. Video konferans ortamında yapılan toplantıya, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanıvekili Yüzbaşı İsmail Uçun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman ve Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri de katıldı. Toplantıda, Covid-19 teşhisli hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyon sürecine tabi kişilerin durumlarına dair takip ve tarama faaliyetlerinin değerlendirilmesinin yapıldığı ve pandemi sürecine yönelik genel bir istişare de bulunulduğu açıklandı.

Belediyeden kentte dezenfekte çalışması
Kırıkhan Belediyesi ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında semt pazarında maske, sosyal mesafe kontrola yaptı, pazar yerlerinin belirli noktalarına dezenfektan cihazları yerleştirdi ve alışveriş yapan yurttaşlar ise pazarcı esnafının ateşini kontrol etti. Belediye ekipleri, Kuran-ı Kerim Kurslarında dezenfektan cihazları takıp uyarı afişleri yapıştırma çalışmasında da bulundu. Antakya Belediyesi ise, ekiplerin koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında kentte dezenfekte çalışmasını sürdürdüğünü bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak, salgının yayılmasını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında dezenfekte çalışmalarının yapıldığı belirtildi ve bu yerler şöyle açıklandı: Avsuyu ilkokulu, Kuzeytepe Mehtap- Mehmet Olgar Ortaokulu, Yüksel Kemal Behzatoğlu Anadolu Lisesi, Haydar Mursaloğlu İlkokulu, Akhisar 125.Yıl İlk ve Ortaokulu, Mehmet Akar İlkokulu, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Odabaşı Mustafa Kemal ilk ve Ortaokulu, Hacı Ali Nurlu Anadolu Lisesi, Serinyol Anaokulu, Serinyol Necati Oflazoğlu Ortaokulu, Akhisar 125. yıl ilk ve Ortaokulu, Şehit Nizam Akdeniz Ortaokulu ve Antakya Özel Eğitim Uygulama Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Serinyol Anaokulu, Serinyol Necati Oflazoğlu Ortaokulu, belediye destek hizmetleri müdürlüğü, Köprübaşı ve anıt meydanı, Ortodoks kilisesi, Sarımiye camii, Nikâh salonu, belediye hizmet binaları, Saray Caddesi SGK İl Müdürlüğü, karantina olarak kullanılan kredi yurtlar kurumuna bağlı yurtlar, Antakya Belediyesi Otizmliler Sosyal Tesisi, Kur´an kursları. Belediyenin açıklamasında, 'Korona virüs tehdidi ülkemiz genelinde hala devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen Kontrollü Sosyal Hayat uygulamasına tüm hemşerilerimizin uyması, kendi sağlıkları açısından çok önemli. Belediye olarak şehrin 95 mahallesinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Belediye hizmet binalarımız içerisinde de pandemi sürecine uygun düzenlemelere yaparak hem personelimizin, hem de iş ve işlemlerini yapmak üzere belediyemizi ziyaret eden vatandaşlarımızın sağlığını korumaya gayret gösteriyoruz. Salgınla ancak herkes mücadele ederse başa çıkabiliriz. Bu sebeple tüm bireylere kendi sağlıklarını koruyabilmeleri amacıyla büyük görev düşüyor. Öncelikli olarak sosyal mesafeyi korumak zorundayız. Bu sebeple gerekli olmadıkça dışarıya çıkmamalı, çıkıyorsak muhakkak maske kullanmalıyız' ifadesine yer verildi.
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Palmiye Hastanesinin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vicdan Köksaldı Motor ise koronavirüs ile mevsimsel gribe yol açan viral enfeksiyonlarla ilgili açıklamada bulundu. Soğukların etkisiyle, havayolu ile bulaşan tüm enfeksiyonlarda artış yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Motor, 'Kış mevsiminde kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi nedeniyle sadece Covid-19 değil tüm hava yolu ile bulaşan enfeksiyonlarda artış görülmektedir. Grip, influenza virüsünün yol açtığı ciddi bir hastalıktır ve en çok Ekim-Mart aylarında görülmektedir. Her yıl dünyada yaklaşık 3-5 milyon kişiyi etkilemekte, 250-500 bin kişinin ise ölümüne neden olmaktadır. İnfluenza virüsünün yapısı kolaylıkla değişebilmekte, küçük yapısal değişiklikler her yıl hastalığa yakalanmamıza neden olurken, 10-30 yılda bir ortaya çıkan büyük yapısal değişiklikler ise pandemi dediğimiz, tüm dünyayı etkileyen büyük salgınlara yol açmaktadır' değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar da, grip aşısının bulunamamasının sadece Covid-19 sonrası artan taleple ilgili olmadığını, bakanlığın zamanında önlem almaması ve aşı sayısının yetersiz olmasından kaynaklandığını savundu. Parlar, 'Yüksek risk grubunda bulunan ve grip aşısı olacak kişilerin e-nabız üzerinden sorgulama yapmaları gerekiyor. e-nabız sistemi üzerinde grip aşısı yaptırmaya uygun olanlar, eczanelerden temin edebilecekmiş. 80 yaşın üzerinde kronik hastalıkları olan kişiler bile aşı alamamakta. Sağlık Bakanlığı´nın getirdiği yeni kriterlere göre yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi grip aşısı olabilecek, geri kalan ‘risk gurubu´ içindeki kişiler aşı olamayacak. Puanlama sisteminden dolayı 65 yaş üstü, kronik hastalığı olan kişiler ve gebeler aşıya erişemeyecektir. Grip aşısının bulunamaması sadece Covid-19 sonrası artan taleple ilgili değil. Bunun nedeni bakanlığın zamanında yeterli miktarda aşı talep etmemesidir' açıklamasında bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23