İskenderun´da ´şaka gibi´ çalışma

İskenderun Belediyesi, belediyenin önceki dönemlerinde kent sahilindeki yapılan ve park alanı olarak da kullanılabilinen 17 dönümlük Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahasının 8-9 milyon liralık yatırım yapması şartıyla 19 yıl süreyle

SPOR 9.12.2019 09:55:36 0
İskenderun´da ´şaka gibi´ çalışma

Akın Bodur/İskenderun

 Mevcut parkın özelleştirilmesiyle yıkılacak stadın yerine yapılacak yeni bir bahçeden, belediyenin ya da devletin bütçesinden yüzbinlerce binlerce lira gidecek ve bütçe halka değil, özelleştirilen parkın yerine yapılacak bir bahçeye harcanacak.
İskenderun Beş Temmuz Stadının yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılması için Ankara´da görüşme yaptığını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun´a değer katacak projeleri hayata geçirecekleri belirtti. Tosyalı, AKP Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, belediye başkan yardımcıları Kemal Nadir Ünal ve Mehmet Ali Dokuzoğlu ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´u meclisteki odasında ziyaret ettiğini bildirdi. Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, belediyeden yapılan açıklamaya göre, 'Milletvekilimiz Abdülkadir Özel ve belediye başkan yardımcımız Kemal Nadir Ünal ve Mehmet Ali Dokuzoğlu ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum´u meclisteki odasında ziyaret ederek; İskenderun 5 Temmuz Şehir Stadyumunun yerine Millet Bahçesi yapılması konusunda mutabakat sağladık' değerlendirmesini yaptı. Tosyalı, 'Bakanımızın talimatıyla gerekli planlama ve projelendirme çalışmalarına hemen başlanacaktır. İskenderunlu hemşerilerimize hayırlı olsun. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar gece gündüz demeden kıymetli hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. İskenderun´a değer' açıklamasını yaptı.
TSYD İskenderun Temsilcisinin yaptığı bir paylaşımda ise yeni stadın yapımı için İSTE sınırlarında projelendirme çalışması yapılacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, rektörümüz ve AK Parti İlçe Başkanımız Abdulkerim Güven ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitemiz arazi içerisine yapılması planlanan yeni stadyum yerinde incelemelerde bulunduk' değerlendirmesini yaptı.
Kararın yaşama geçirilmesi halinde İskenderun teknik Üniversitesi, kentte büyümeye değil, giderek küçülmeye devam edecek ve eğitim alanı, bir anlamda özelleştirilen parkın yerine yapılacak yeni parkla doğacak ihtiyaç doğrultusunda statın yapımı için kullanılacak. Ve kampüse fakülte, yüksekokul yerine stad yapılacağı için kampüs arazisi de küçülecek. Bu da üniversiteye verilen kampüs alanının kullanım amacına aykırılık taşıyacak. Böyle bir çalışmanın yaşama geçmesi halinde belediye ve hazinenin bütçesinden yüzbinlerce lira para harcanırken, halkın spor alanı ve parkını da özelleştirme yoluyla bir firma tarafından 19 yıl süreyle çalıştırılacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57