İskenderun’da 1,2 ton uyuşturucu hap yakalandı

Ticaret Bakanlığı ve MİT operasyonuyla İskenderun Limanı’na gelen bir transit konteynerde yaklaşık 500 milyon lira değerinde 1 ton 197 kilo ağırlığında uyuşturucu hap ele geçirildi.

İSKENDERUN 29.11.2023 11:10:00 0
İskenderun’da 1,2 ton uyuşturucu hap yakalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince transit işlem gören bir konteynerde 1 ton 197 kilogram captagon cinsi uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Bolat, operasyona ilişkin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin operasyonlarına hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Bolat, şunları kaydetti:

"Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince transit işlem gören bir konteynerde 1 ton 197 kilogram ve yaklaşık 500 milyon lira değerinde captagon cinsi uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Milli İstihbarat Teşkilatı'mız (MİT) ile ortak genişletilen operasyon neticesinde olayla bağlantılı 3 kişi gözaltına alınmıştır. Ticaret Bakanlığı olarak uyuşturucuyla mücadelede sadece ülkemizde değil, bölgesel çapta da uyuşturucu şebekelerine göz açtırmıyoruz.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince transit olarak işlem gören bir konteynerde 1 ton 197 kg ağırlığında ve yaklaşık 500 milyon TL değerinde captagon cinsi uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Milli İstihbarat Teşkilatımızla ortak olarak genişletilen operasyon neticesinde olayla bağlantılı 3 kişi gözaltına alınmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak; uyuşturucu ile mücadelede sadece ülkemizde değil bölgesel çapta da uyuşturucu şebekelerine göz açtırmıyoruz.

Kaçakçılıkla mücadelede kararlı duruşunu bir kez daha sergileyen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyor ve başarıyla gerçekleşen operasyona katkı sunan Milli İstihbarat Teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

SORUŞTURMAYI İSKENDERUN BAŞSAVCILIĞI YÜRÜTÜYOR

Yaklaşık değeri 500 milyon lira olarak açıklanan uyuşturucunun yakalamasıyla ilgili soruşturma İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19