İskenderun’da 217 kişi tahliye edildi

Deniz taşkınıla şehir merkezi su altında kalan İskenderun'a AFAD il müdürlüklerinden personel, araç ve bot sevk edildi. Mahsur kalan 217 kişi ekipler tarafından tahliye edildi

İSKENDERUN 28.11.2023 16:19:00 0
İskenderun’da 217 kişi tahliye edildi

Zemin sıvılaşmasının ve çökmenin yaşandığı deniz taşkınının etkili olduğu İskenderun şehir merkezine Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin ve Niğde AFAD il müdürlüklerinden personel, araç ve bot sevk edildi. Mahsur kalan 217 kişi ekipler tarafından tahliye edildi.

9 ilden 300’ü aşkın AFAD gönüllüsünün destek vermek amacıyla çalışmalara katıldığı İskenderun’da 16 konut, 2 ticarethane ve 2 depoda hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Hatay Defterdarlığı tarafından da zarar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi. Bölgede 142 iş makinası ve bin 303 personel ile çalışmalar devam ediyor.

AFAD Başkanı Okay Memiş İskenderun’da

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, olayları yerinde koordine etmek üzere gece bölgeye saatlerinde İskenderun’a geldi.

Beraberinde Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile deniz taşmasının yaşandığı bölgede yetkililerden bilgi alan AFAD Başkanı Okay Memiş, “İskenderun'da da hafta sonu yaşanan yağış ve fırtına nedeniyle sahil şeridi denizden gelen suyla doldu. Aslında 6 Şubat'ta karada meydana gelen deprem hadisesinden sonra yaklaşık 40 santimetre kara parçası suya gömülmüştü. İskenderun Körfezi'nin tamamı için bunu söyleyebiliriz” dedi.

Memiş: Tahkimat alanı 4 kilometreye çıkartıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı ekiplerin, deniz taşmasının önüne geçmek amacıyla tahkimat çalışmasına başladıklarını belirten AFAD Başkanı Okay Memiş, çalışmanın yürütüldüğü alanda yapılan tahkimat sisteminin faydalı olduğunu gözlemlediklerini, ancak çalışma inşaat halinde devam ederken hava muhalefetinin etkisinin yaşandığını kaydetti. Projede bir revizyona gidilerek yaklaşık 2,2 kilometrelik alan tahkimat alanının yaklaşık 4 kilometreye çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Memiş, belirlenen alananın tahkimatının yenilenerek sorunun kesin çözümüne yönelik bir çalışma yürütüleceğini belirtti.

Su baskınlarından etkilenen ev ve iş yerlerinde su tahliyesi ve temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

Zarar tespiti için başvuru alınıyor

Ekiplerin hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ve AFAD tarafından esnafın zararlarının giderilmesine yönelik olarak Zarar Tespit ekiplerinin saha çalışmasına başladığı ifade edildi. Dükkanlarını henüz açamayan esnafın İskenderun Kaymakamlığı’nda kurulan kriz masasına başvurabileceklerini de ifade edildi.

Deniz seviyesinin yükselmesinden dolayı yaklaşık 80 cm su ile kaplanmış sahil yolunun trafiğe kapatıldığı İskenderun’da Kurtuluş, Çay, Hürriyet, Süleymaniye ve Savaş olmak üzere 5 mahallede tedbir amaçlı elektrik kesintileri yapıldı.

43 ihbar alındığı, ekiplerin mahsur kalan 217 kişiyi tahliye ettiği de ifade edilen açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.


Anahtar Kelimeler: İskenderun’ tahliye edildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19