İskenderun’da 85. yıl töreni

Türk Askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 85. Yıldönümü töreni, Atatürk Anıt alanının sular altında kalmasından dolayı Hanife Uysal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

İSKENDERUN 5.07.2023 12:01:00 0
İskenderun’da 85. yıl töreni

Törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, garnizon ve Belediye Başkanlığı Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gönün önem ve anlamını belirten konuşmasında “6 Şubatta yaşanan asrın felaketi nedeniyle içimiz buruk olarak, müzik etkinlik eğlence programları olmadan, kurtuluşumuza vesile olan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnetle yad edeceğiz” dedi.

İskenderun’un kurtuluşunun sadece geçmişte yaşanan bir olay olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı “Bu zafer günümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır. Bu nedenle bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmeliyiz. İskenderun’umuzun kurtuluşunun 85.yıl dönümünde hep birlikte İskenderun’umuza ülkemizin göz bebeği mesiye merhum olmak üzere çalışacağız” diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de kaleme aldığı mesajında şunları kaydetti: “5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğimiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. İskenderun halkının gücünün ortaya konduğu 5 Temmuz günü, cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. Bizler bugün bu güzel vatanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz.

İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonra da ecdadımızdan aldığı güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bayrağımızın dalgalandığı ve her karış için bağımsızlık mücadelesi veren başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm İskenderun halkının tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli kurtuluş gününü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


Anahtar Kelimeler: İskenderun’ . töreni

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19