İskenderun’da Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açıldı. Duduoğlu Kaynaklar hepimizin, birkaç kişinin malı değil

.

SİYASET 29.02.2024 19:47:00 0
İskenderun’da Seçim Koordinasyon Merkezi



İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun'da Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Ayakkabıcılar Çarşısındaki açılışa, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, partinin Dörtyol adayı Bahadır Amaç, Payas adayı Mehmet Yılmaz da katıldı.
Büyükşehir belediye başkanı ve milletvekilinin de konuştuğu açılışta katılanlara ve seçmene seslenen belediye başkan adayı Duduoğlu, "İskenderun’a hizmet için yola çıktım. Hatay’ı. İskenderun’u el birliği ile ayağa kaldırmak için yola çıktım" dedi.

"Bu devlet bizim, bu kaynaklar hepimizin"
Hatay'ın ülke bütçesine kattığı değerin, sıralamada yedinci olduğunu ancak buna karşılık devlet bütçesinden aldığı payda sonlarda olduğunu ifade eden CHP İskenderun adayı Duduoğlu, "İskenderun’a hizmet için yola çıktım. Çıktığımız bu yolda bizlerle yürüyecek misiniz? Biz, Mustafa Kemallerin çocuklarıyız, şehitlerin, gazilerin ve bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemallerin torunları olmaktan gururluyuz. Bu ülke bizim, bu memleket bizim. Hatay olarak, devlete yaptığımız katkı ile yedinci sıradayız. Aldığımız pay ile bütçe sıralamasında 79.'cuyuz. Önce Hatay'ın bütçesini arttıracağız. Hatay'ı el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Ben sizler için buradayım. Bu devlet bizim, bu kaynaklar hepimizin, birkaç kişinin malı değil. Biz hizmet için yola çıktık. Biz hizmet için buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde İskenderun Belediyesini alacağız ve el birliği ile omuz omuza hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.
Duduoğlu, açılışa katılanlara "Hatay'ı, İskenderun Belediyesi'ni almaya hazır mıyız? Hazır mıyız? Hazır mıyız?” diye sordu ve katılanlardan "hazırız” yanıtını aldı.



‘Lütfü Başkan Efsane’ sloganı sonrası konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş da, “Hatay efsane, bütün ilçelerimiz efsane, siz efsanesiniz. Siz olmazsanız efsane olamayız” dedi. Algı oyunlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Savaş, “Artık Türkiye'de sanal dünya hayatı bitsin, hakikat dünyası başlasın. Deprem yaşadık, depremden önce çok şükür Erzin’den Samandağ'ına, Samandağ'ından Hassa'ya kadar o büyük projeleri hep ben yaptım, hep büyükşehir yaptı. Hep sizin belediyeniz yaptı. Yani kardeşiniz yaptı” diye konuştu. Deprem sonrası bütün yükün Hatay Büyükşehir Belediyesine bırakıldığını savunan Savaş, “56 gün boyunca buradaydık ve ilk 9 gün ben de arabada kaldım. Hala konteynerde yaşıyorum. Benim çalışma arkadaşlarımın yüzde 95’i evsiz kaldı. Onlara konteyner kent kurduk, onlarla birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu kadar sıkıntılar varken, sadece 12 milyar harcayan ve 12 milyar harcarken de başımıza kalkan bir hükümet hem başlangıçta geciktiğini itiraf ediyor, hem sonra da bizi mahzun ve garip bıraktığını iddia ediyor" dedi.

"İskenderun’da 10 yıldır gelmeyen hizmetleri getireceğiz"
Adayları Duduoğlu ile İskenderun’da 10 yıldır gelmeyen hizmetleri getireceklerini ifade eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin de, "Bayrağı İskenderun Belediyesine dikeceğiz. Ve o bayrak hiç inmeyecek" diye konuştu. 
CHP İskenderun'da Seçim Koordinasyon Merkezi'nin kurdelesi, törene katılanlar tarafından kesildi. 
Açılışın ardından adaylar Duduoğlu ve Savaş, kentin Numune, Modernevler, Yıldırımtepe ve Barıştepe Mahalle sakinlerini ziyaret edip, sorunları dinledi ve gerekli çalışma yapılacağının sözünü verdi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19