İskenderunlu Begdaş´tan şiir kitabı

'Gitmeseydin Keşke'

GÜNCEL 18.08.2021 13:04:55 0
İskenderunlu Begdaş´tan şiir kitabı

Akın Bodur/İskenderun

İlk şiirini 1992´de gazetemiz SES´te yayımlayan İskenderunlu turizmci Hasan Begdaş (42), 'Gitmeseydin Keşke' adlı şiir kitabını yayımladı. Klaros Yayınlarından geçen ay çıkan 'Gitmeseydin Keşke' adlı şiir kitabı, 52 şiirden ve 72 sayadan oluşuyor. Begdaş, şiir çalışmalarını sürdürürken, öykü üzerine denemeleri bulunduğunu, yakın bir zamanda öykü kitabının çıkacağını da ifade etti.
1990´lı yıllarda şiir yazmaya başladığını ve, yayımlanan ilk şiirinin 1992´de olduğunu belirten Begdaş, kitabındaki şiirlerin 2019 ve 2021´de kaleme aldığı eserlerden oluştuğunu belirtti. İskenderun´da dünyaya gelip, ilk orta ve lise eğitimini aynı kette alan Begdaş, çocukluk ve gençlik dönemlerinde kentin farklı mahallelerinde ayakkabı boyalığı, simitçilik ve fabrikada usta başılık yaptığını, birçok sektörde çeşitli işlerde çalıştığını, lise sonrası Dicle Üniversitesinde Çermik Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulundan mezun olarak, Antalya´da turizm sektöründe çalışmaya başladığını söyledi. 20 yıldır turizm sektöründe çalışmayı südürdüğünü, halen Antalya´daki bir otelde insan kaynakların bölümünde çalıştığını anlatan Hasan Begdaş, şiir yazmayı hiç bırakmadığını, dönem dönem geliştirerek sürdürdüğünü kaydetti. ´Gitmeseydin Keşke´ adlı kitabındaki şiirlerin sevgi, aşk, aldatma, katın cinayetleri ve sokak çocukları üzerine olduğunu söyleyen evli ve 3 çocuk babası Begdaş, kitabın ilk şiiri olan ´Sevmek´ adlı eserini, Emine Bulut cinayeti üzerine kaleme aldığını belirtiyor. Doğduğu, büyüdüğü yaşamının yarısını yaşadığı kent; İskenderun üzerine de şiir yazdığı anlatan Hasan Begdaş, bu şiirine 'Çocukluğumun büyülü şehri' adını verdiğini belirtti. Geçen ay kaleme aldığı altı dizeli şiirinin 'Yıllar geçti görmeyeli inci gerdanını,/Şimdi koynundayım,/Ve sahil boyunca yosun kokusu okşar genizimi./Beni benden alıp çocukluğuma götüren/Çocukluğumun büyülü şehrisin İskenderun.' dizesiyle başladığını anlatan Begdaş, 'Duygularımı ve insanların yansıtamadığını duygularını şiirle yansıtmaya çalışıyorum. Şiiri bu nedenle yazıyorum ve şiir yazmaya devam ediyorum' değerlendirmesini yaptı. İskenderun´da bir çocukla girdiği okuma yarışında geride kalınca kitap okumaya başladığını ve İskenderun Halk Kütüphanesi tarafından 1993 yılında ´yılın okuyucusu´ seçildiğini anlatan Begdaş, kitap okudukça kendisini geliştirdiğini, geliştirdikçe de şiir yazmayı sürdürdüğünü ifade etti.
'Gitmeseydin Keşke' adlı kitaba şiirlerle ilgili düşüncelerini yazan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, kitabın arka kapağında, 'Begdaş´ın bazı şiirlerini kitap haline gelmeden gördüm. Sımsıcak, duygu yüklü mısralarla dolu ilk fırsatta basılırsa Türk şiirine gerçek bir katkı sunacağına inanıyorum' ifadesine yer verdi. Gazeteci Cüneyt Akman ise 'Begdaş kardeşimin şiirlerine çok kısa göz atabildim. Ama kısa zamanda dizeler hemen çarptı. pek çok göndermeyi değerlendirebilmek için şüphesiz daha çok tefekkür etme ihtiyacı var. Eminim çok başırılı şiirler bizi bekliyor' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19