İskenderunlu sporculardan 3 derece

11-12 yaş Hatay Yüzme Yarışı

SPOR 9.03.2022 16:22:08 0
İskenderunlu sporculardan 3 derece

İskenderun/SES

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Antakya´da düzenlenen 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi 1. etap baraj geçme müsabakalarına İskenderunlu sporcular derece elde etti.
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü´nün sporcularından Aras Yancı, 100 metre serbestte birinci , 50 metre sırtüstünde birinci, 50 metre kurbağalamada birinci , 50 metre serbestte birinci olurken, Melis Kurt 100 metre serbestte ikinci, 50 metre sırtüstünde ikinci, 50 metre serbestte birinci oldu ve Alin Kından da 50 metre serbestte üçüncü, 100 metre kurbağalamada birinci, 50 metre kurbağalamada ikinci oldu. Derece elde eden sporcular 07-08 Mayıs tarihlerinde Gaziantep´te yapılacak bölge müsabakalarına katılama hakkı kazandı.
İskenderun´da yüzme ve su topu faaliyetlerinin kentte faaliyet gösteren Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu´nun yıkılması ile azaldığını ifade eden İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu, 'Şehiddeki tek yarı olimpik havuzun yıkılması ile İskenderun yaklaşık iki yıldır havuzsuz kalmıştır. Performans anlamında faaliyet gösteren ve ulusal müsabakalara sporcu yetiştiren kulüpler bu anlamda ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Sporcular iki yıldır olimpik havuz yüzü görmedi. Kulüp olarak çalışmalardan vazgeçmedik, yılmadık, es etmedik. Lisanslı sporcu sayımız çok düştü, çoğu sporcuyu kaybettik. Hayallerinden vazgeçmeyen ve bu sporu bırakmak istemeyen sporcularla deniz ve kara antrenmanları yaptık. 12 metrelik küçük özel bir havuzda su antrenmanları yapmaya çalıştık. Melis, Aras ve Alin hayallerinden vazgeçmeden sporcular. Olimpik havuzu olmayan bir şehirden, katıldıkları ilk resmi müsabakada barajları geçerek bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Bu imkanlar ile bir anlamda zoru başardılar. Şimdiki hedefleri Türkiye Final baraj derecelerini geçmek' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19