İskenderunlu yönetmen Ebru Tartıcı Almanya'nın en büyük ödüllerinden birine aday!

Almanya'nın sahne sanatları alanında verilen önemli ödüllerinden birine "En iyi tiyatro yönetmeni, yetişkin seyirci" kategorisinde yönetmen İskenderunlu Ebru Tartıcı Borchers aday oldu.

GÜNCEL 27.09.2023 16:20:00 0
İskenderunlu yönetmen Ebru Tartıcı Almanya

Almanya'nın sahne sanatları alanında verilen en büyük ödülü olarak kabul edilen Der Deutsche Theaterpreis Faust'e yönetmen Ebru Tartıcı Borchers aday oldu. 2006 yılından bu yana, her sezon, Almanya'nın 144 kurumsal tiyatrosunun tüm prodüksiyonları incelenerek üç aşamalı bir seçim sonrası en iyi oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi kostüm tasarımı gibi çeşitli kategorilerde üç resmi aday belirlendiği törende, adaylar ödül gecesine dek, kazananın kim olacağını bilemiyor.

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre Televizyon ve internet üzerinden canlı izlenebilecek ödül gecesi bu yıl 25 Kasım'da gerçekleştirilecek. Hamburg Thalia Theater'da dağıtılacak olan ödüller için "En iyi tiyatro yönetmeni, yetişkin seyirci" kategorisindeki üç adaydan biri Türk Yönetmen Ebru Tartıcı Borchers oldu.

Ebru Tartıcı Borches'in aday gösterildiği oyun olan Amsterdam, kazanması halinde bu kategoride şimdiye kadar aday gösterilmiş olan en genç yönetmenlerden biri olacak.

İl ve orta öğrenimini İskenderun’da tamamlayan, 1990 doğumlu Ebru Tartıcı Borches, 2013´te Bilkent Üniversitesi, Tiyatro Oyunculuk Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Dil eğitimi ve reji stajlarının ardından, Berlin´de iki sinema filminde, Berliner Ensemble ve Maxim Gorki Tiyatroları’nda yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. ADD İskenderun Şubesi’nin eski yöneticilerinden Kemal Tartıcı’nın kızı Ebru Tartıcı Borches, 2021 yılında Mozarteum Üniversite'nin yönetmenlik bölümünden mezun oldu ve şu an Almanya ve Avusturya'nın pek çok tiyatrosunda yönettiği oyunları, Türkiye'deki tiyatrolarda da Almanca'dan Türkçe'ye çevirdiği metinler sahneleniyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19