'İskenderun´u Avrupa şehri yapacağım'

Dr. Muhsine Korkmaz, İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

SİYASET 20.10.2018 09:45:12 0

Nesrin Geyik/İskenderun
İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz, mesleki başarımı belediyeye taşımak istiyorum” dedi. Dr. Korkmaz, İskenderun´u bir Avrupa şehrine dönüştürme iddiasında olduğunu belirtti.

Partisi Cumhuriyet Halk Partisi´ne (CHP) yaptığı aday adaylığı başvurusu sonrası CHP İskenderun ilçe binasında dün basın toplantısı düzenleyen Dr. Korkmaz, aday olup, seçilmesi halinde İskenderun´u bir Avrupa şehrine dönüştüreceğini söyledi. Aday adaylığı sürecinde açıklayacağı projelerinin olduğunu aktaran Dr. Muhsine Korkmaz, mesleki başarısını belediyeye taşımak istediğini kaydetti, kent konseyini yeniden hayata geçirerek kararlarının uygulama alanı bulacağını ifade etti, kentin trafik sorununu öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

'Bu şehri temizleyeceğiz'
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gençlik ve kadın kolları, belediye meclis üyeleri, aday adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan ve İskenderun Belediyesini yönetmeye talip olan Dr. Korkmaz, 'Hekimlik zamanlarında girmediğimiz ev kalmadı. Eşimle beraber partimizde kolkola çalıştık. Aile yaşamımdaki mutlu aile tablosunu, mutlu belediyeciliğe, mutlu İskenderun Belediyesi´ne dönüştüreceğim. İskenderun´u ortak akılla yöneteceğiz. İskenderun´un bir Avrupa kenti yapmak istiyorum. İskenderun´a kent konseyi uygulamasını getirmek isterim. Bunun bizzat uygulayıcısı ve takipçisi olacağım. Şehirde angus kokusu, lağım kokusu, kötü kokular açısında bir hayli sıkıntılıyız. Bu konuda da temizlik yapacağım. Şehrimizi tertemiz yapacağım. Hem gerçek anlamda hemde mecaz anlamda bu şehri temizleyeceğim. Üniversite öğrencileri için yurt yapımı çok önemli ve bunu önemsiyoruz. Herkesin ulaşabileciği ve herkesin bütçesine göre kreş, anaokulu, etüt merkezleri açmak istiyoruz. Gençlerimizi tarikatlardan kurtarmak için bu çok önemli. Söz veriyorum, modern bir İskenderun inşa edeceğim' şeklinde konuştu.

'Belediyecilik bizim işimiz'
Korkmaz´ın basın toplantısında konuşan ve başarı dileğini ileten CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da, dört buçuk yıldan bu yana İskenderun´da bir ağacın dikilmediğini öne sürdü. Mevcut belediye başkanının sürekli kaldırım yaptığını ifade eden Mansuroğlu, 'İnsanların nefes alabileceği bir sosyal tesis bile yapılmadı. Böyle bir zamanda böyle bir siyasi ortamda partililerimizin aday adaylığını açıkladıkları için tebrik ediyorum. Genel başkanımızın sizlere çok selamları var. Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik sosyal demokratları işi' değerlendirmesini yaptı.

‘Birlikte çalışma´ sözünü hatırlattı
Aday adaylarının da katılarak destek verdiği toplantıda İlçe Başkanı Mansuroğlu, yerel seçimlere yönelik aday adaylık çalışmalarının ardından partinin göstereceği aday çevresinde birlikte çalışılması yönündeki partinin yaklaşımını hatırlattı. Mansuroğlu, İskenderun Belediyesi´nin 4,5 yıllık çalışma dönemini meclis üyeleri ile birlikte raporlaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29