Isos Tiyatro Topluluğu sahnedeydi

Arsuz Belediyesi İsos Tiyatro Topluluğu, hazırlıklarını geçtiğimiz yıl başlattıkları Aziz Nesin´in Sen Gara Değilsin adlı oyununu sahneledi.

GÜNCEL 11.12.2021 19:22:40 0
Isos Tiyatro Topluluğu sahnedeydi

Yönetmeliğini Eğitimci/Şair Kadir Peker´in yaptığı tek perdelik oyunun ilk gösterimi, Arsuz belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi´nde yapıldı. Kişileri kahramanlaştırmaya, iktidarlara ve politikacılara eleştirel yaklaşılan oyunda, Ömer Elbir, Seyfettin Babat ve Erzin Krtrzi´nin sahne aldı. Gösterimde özel bir oyun çıkaran oyuncular ayakta alkışlanırken oyun ışık, dekor, kostüm ve efektleriyle de dikkat çekti.

Hazırlıklar 2 yıl önce başladı ama…

Oyuna pandemi koşullarında hazırlandıklarını belirten Kadir Peker, önlemler nedeniyle çalışmaları aralıklarla sürdürmek zorunda kaldıklarını söyledi. Peker, “Koşullardan dolayı çok yoğun çalışamadık. Son bir ayda yoğunlaştık” dedi. Oyun için İskenderun´dan geliş gidişlerin de zorluk yaşattığını, provaların bir kısmını bu nedenle İskenderun´a yakın bir salonda yürüttüklerini kaydeden Peker, Arsuz Belediyesi´nin desteğiyle oyunun hazırlıklarının tamamlanarak sahnelendiğini söyledi. Gazetemizin bir sorusu üzerine Kadir Peker, “Biz hep yeni yüzlerle de çalışmayı istiyoruz. Yeni isimlerin bize katılmalarını bekliyoruz. Yeni projelerimiz, yeni oyunlarımız var. Önümüzdeki hafta 18 Aralık´ta yine burada Yılmaz Erdoğan´ın bir oyununu sahneleyeceğiz” dedi.

Sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemlerde provalarını zoom programı üzerinden yaptıkları oyunu seyircisiyle buluşturduklarını kaydeden Seyfettin Babat, oyunun amatör bir ruh, profesyonel bir disiplin içinde sergilendiğini söyledi. Babat, “Bu oyunda başta yönetmenimiz Kadir Peker olmak üzere emeği geçen tüm dostlarıma, bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimize, sahnelerini bizlere açan Arsuz Belediyesine, değerli yorumlarıyla bizleri geliştiren tiyatro dostlarına çok teşekkür ederim. Bu sıkıntılı,hastalık dolu günler geçip gidecek elbet. Ama sanat,her zaman var olmaya devam edecek. Bizler de oyunlarımızı sahici,samimi ve kucaklayan bir anlayışla sunmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Tiyatroya verilen emekle sahnedeydiler

Tiyatro ekibi adına yönetmen Kadir Peker´e çiçek vererek teşekkürlerini ileten Belediye Meclis üyesi Sadet Berkyürek, yönetmenin ve oyunda rol alan isimlerin bölgede uzun yıllardan bugüne tiyatroya verdikleri emeğe dikkat çekti. Berkyürek, “Oyunu, uzun yıllardan bu yana bölgede tiyatroya verilen emeğin de tanıklığında izledik. Pandemi koşullarına rağmen birarada olmayı sağladılar, teşekkür ederiz” diye konuştu. Oyun ekibini kutlayan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yüksel de, dünyayı etkisine alan süreçte sosyal ve kültürel çalışma programının gecikmelerle sürdürülebildiğini kaydetti, oyuncuları ve ekibi kutladı.

Arsuz Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Hüseyin Yangın, oyunun sahnelendiği 10 Aralık tarihinin önemine dikkat çekti, oyunun pandemi önlemlerinden dolayı hazırlıklarına 2 yıl önce başlanmış olmasına karşın ilk perdesini 10 Aralık´ta açtığını kaydetti.

/resimler/2021-12/12/2007055231478.jpg

/resimler/2021-12/12/2007422628307.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00