“İsrail hedefine yürüyor”

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

7.12.2017 11:56:46 0
“İsrail hedefine yürüyor”

 

 Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesinin Trump´ın atacağı en çılgın adımı oluştururacağını vurgulayan Eğe, “İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleri ile boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev´ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir” dedi.
Arz-ı Mevud projesinin hayata geçirilmesi için uygulanan projelerin başında Büyük Ortadoğu Projesi BOP´un geldiğini savunan İl Başkanı Eğe, Ortadoğu coğrafyasında yaşananların asıl nedeni oluşturmadığını, hedefin ‘Büyük İsrail´ olduğunu öne sürdü. Yazılı açıklamasında Başkan Eğe, “Ne Saddam, ne Kaddafi ne de Suriye ´de yaşananlar asıl sebep değil. Bunlar halkı kandırmak için ortaya atılanlardı. Asıl hedef Büyük İsrail. Bunu anlamak için Filistin haritasına bakmakta fayda var. İsrail, bugün Filistin´in önemli bir bölümüne sahip olmuşken, zamanla Filistin toprakları sadece mahallelere kadar düşmüştür” değerlendirmesini yaptı.
Arz-ı Mevud olarak adlandırılan Nil´den Fırat´a kadar olan alanla ilgili hayallerine ve bu bölgenin parçalanması gayretine de dikkat çeken Eğe, Ortadoğu´da vesayet savaşlarının düzenlendiğini, ırk, mezhep gibi farklılıkların öne çıkarılarak çatışmaların körüklendiğini ifade ederek, bu hesaplara karşı uyanık olunmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: İsrail hedefine yürüyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04