İsrail´e ´Filistin tepkisi´

İsrail´in Filistin´e yönelik saldırılarına tepki sürdü. Arsuz ve Defne meclislerinde saldırılar kınandı, AGD konvoyla protesto etti.

GÜNCEL 25.05.2021 16:30:57 0
İsrail´e ´Filistin tepkisi´

İskenderun-Antakya/SES

Anadolu Gençlik Derneği´nin daveti üzerine bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, konvoy oluşturarak İsrail´in, Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan konvoya katılan araçlar Antakya´dan Reyhanlı´daki Cilvegözü Sınır Kapısına gitti; Kent turu yaparak İsrail´in saldırılarını protesto etti. Yol kenarındaki vatandaşlar da el sallayıp alkışlayarak konvoya destek verdi. Cilvegözü sınır kapısı önünde açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, 'Peygamber Efendimiz´in başlattığı kutlu yolculuğun izinden giden Hz. Ömer´in, Selahaddin Eyyubilerin, Yavuzların, Abdülhamitlerin, Hasan El Bennaların, Seyit Kutupların, Necmettin Erbakanların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, Filistinli direniş önderlerin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktidir' dedi. Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan da, “Burada yüreği Filistin için atanlar olarak, İsrail´e yakın sınır noktasında ´yeryüzünde Müslümanımlar kardeştir´ demek için toplandık. Buradan 57 İslam ülkesi liderlerine diyoruz ki ‘halk slogan atar, iktidarlar icraat yapar, yaptırım yapar´. Dış güçlerin üslerini kapatıp ilişkilerine son vermek ancak Siyonistlerin anlayacağı dildir' dedi.

Arsuz ve Defne meclislerinden kınama 

İsrail saldırıları, Arsuz ve Defne Belediye Meclisinde de gündeme geldi. Defne Belediye meclisinin CHP Grup Basın Sözcüsü Hamit Reyhanioğlu ile Arsuz Belediye meclisi adına Lokman Canımoğlu, 'CHP Grubu Meclis Üyeleri olarak, İsrail´in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz' değerlendirmesini yaptı. Canımoğlu ve Reyhanioğlu tarafından partilerinin ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 'Müslümanların ilk kabesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail´in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze´ye de yönetilen saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail´in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. İsrail´in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler´in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze´de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail´in hesap vermesi, suçların sorumlarının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi´nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail´e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır.'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00