İsrail´e kınamalar sürüyor

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, İsrail´in Filistinlilere yönelik katliamı kınadı.

GÜNCEL 18.05.2018 10:14:37 0
İsrail´e kınamalar sürüyor

İskenderun/SES

 ABD Başkanı Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımakla başlayıp elçiliğini Kudüs´e taşımasıyla devam eden süreçte, bölgemizin büyük bir gerginliğin eşiğine daha geldiğini belirten Şahin, “ABD ve İsrail, bütün insanlığı karşısına alarak bir çılgınlık içine girmiş, Ortadoğu´da kaybettiği siyasi mevziiyi askeri yollardan geri kazanma sevdasına düşmüştür. Yıllardır Siyonizm´in kalesi konumundaki ABD´nin bölgedeki gerginlikleri tırmandıran bu uygulaması, böylesine değer yoksunu bir anlayışın insanlığı nasıl bir açmaza sürükleyebileceğinin en açık göstergesidir. Uluslararası hukukta yeri olmayan bir işgal ve soykırımı meşru hale getirme girişimi olarak Kudüs´ün ABD tarafından İsrail´in başkenti olarak tanınması, tarihi ve sosyal gerçekleri değiştirmez” dedi.
“Trump´un dünya devletlerinin uyarılarına rağmen, tek başına aldığı bu karar Ortadoğu´da yeni gerilimlerin ve yeni çatışmaların fitilini ateşlemiştir” diyen Şahin, İsrail ve ABD de hezimete uğrayacağına, insanlığın galip geleceğine inandıklarını söyledi.

TÜGVA´dan kınama
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Antakya İlçe Temsilciliği de gelişmeleri basın açıklamasıyla kınadı. 15 Temmuz Milli İrade Parkın´da gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Vakıf Antakya temsilcisi Ömer Bilgin, tarihi vahşetle, zulümle ve insanlık suçlarıyla dolu olan ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyarak uluslararası hukukun en temel ilkelerini çiğnediğini, hukuku tanımaz yüzünü bir kere daha net bir biçimde gözler önüne serdiğini belirtti. AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayraktar´ın da katıldığı toplantıda Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “BM kararlarına aykırı bir şekilde yaptığı bu uygulamanın kabul edilebilirliği asla mümkün değildir. Her fırsatta açıkça teröre destek veren ABD´nin bu tutumundan cesaret alan İsrail, Müslüman dünyanın sinir uçlarına dokunan bu karar karşısında susmayan ve barışçıl bir şekilde bu kararı protesto eden Filistin halkına her zaman olduğu gibi yine zulmü, yine ölümü ve yine vahşiliği reva görmüştür.”

Yetim: Kudüs´ün kimliği korunmalı
AKP Hatay Milletvekili Aday Adayı Tülin Durgun Yetim, İsrail´in Filistin´e yönelik saldırıları ve yaptığı katliamlara tepki göstererek bu durumu kınadıklarını söyledi. Durgun Yetim, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslümana yapılan saldırının dünya Müslüman ülkeleri tarafından karşılıksız bırakılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs´ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. ABD´nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD´yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti İsrail´in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD´nin de sorumluluğu vardır. İsrail´in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00