İsrail´e tepkiler sürüyor

ABD´nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını protesto eden Filistinlilerin, İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanmasına tepkiler sürüyor.

GÜNCEL 17.05.2018 12:05:05 0
İsrail´e tepkiler sürüyor

İskenderun/SES

AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, önceki gün Antakya´da yapılan toplantıda gelişmeleri akıl tutulması olarak nitelendirerek BM ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırdı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, yayımladığı mesajla İsraili kınadı, Defne belediye Başkanı Yaman da yaşananları soykırım olarak adlandırdı.

Savaş, İsrail´i kınadı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Filistin´de yaşanan dramı mesajla kınadı. Filistin´de yaşananlara vahşet olarak niteleyen ve bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Savaş, “İsrail güvenlik kuvvetlerinin Gazze´de gerçekleştirdiği katliamı şiddetle kınıyorum. İnsanlığa ve evrensel hukuka sığmayan bu zulüm bir an önce sona erdirilmelidir. Orta Doğu´da barışı sağlamak için atılan adımlar samimi ve kalıcı olmalıdır. Vicdan sahibi olan herkes Filistin´de yaşanan bu katliama ´dur´ demelidir. Bu katliamı gerçekleştirenler ve buna ayna tutanlar er ya da geç insanlığın karşısında hesap vereceklerdir. Mübarek Ramazan ayı öncesi bu acıyı yaşayan Filistin halkının her zaman yanında olacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Yaman: Tüm insanlığın ortak acısıdır
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Gazze sınırında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için baş sağlığı mesajı yayınladı.
Filistin´de yaşananları soykırım olarak nitelendiren Yaman, “Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin acılarını derinden hissediyor, terörün her türlüsünü esefle kınıyoruz. İnsanların dini inançları yüzünden katledilmediği; barış içinde, özgürce, kardeşçe yaşadıkları bir dünya ümit ediyor, yaşanan bu vahşette hayatını kaybeden onlarca Filistinli kardeşimize Allah´tan rahmet, 2700´i aşkın yaralıya acil şifalar diliyoruz. Filistin katliamı, tüm insanlığın ortak acısıdır. Bu zulümün son bulmasını, sevginin, hoşgörünün ve barışın kazanmasını temenni ediyor, terörü lanetliyoruz.” dedi.

Güler: Bu bir akıl tutulması
AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, önceki gün Antakya´da gerçekleştirilen protesto toplantısında yaptığı konuşmada, “Müslümanlar olarak bölgenin huzur ve istikrarı uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken İsrail´in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik” dedi. “İsrail´e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz” diyen Güler, uluslararası kuralların ve vicdanın bu derece hoyratça çiğnenmesini, hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyaya doğru gidildiğinin ifadesi olarak nitelendirdi. Kudüs´ün Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiğini vurgulayan Güler, bu dengenin bozulmasının çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline dikkat çekti. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırdıklarını ifade eden Güler, “Amerika´nın içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD´yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkum ederken, işgal ve terör devleti İsrail´in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistin´linin kanlarının dökülmesinden İsrail kadar emperyalist Amerika da sorumludur. İsrail´in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama biz Türk Milleti olarak sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs insanlığın kadim siluetidir, Filistin´in başkentidir” diye konuştu.


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00