İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında

´İstanbul Sözleşmesi´ olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 10 yıldır yürürlükte.

SİYASET 12.05.2021 15:37:34 0
İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında

Nesrin Geyik/İskenderun

 Kadınlar, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011´de İstanbul´da imzaya açılan sözleşmenin sürmesini istiyor.
Türkiye´nin İstanbul Sözleşmesini devam ettirmesi gerektiğini ifade eden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı bir paylaşımda, 'İstanbul Sözleşmesi kalacak, kadın düşmanları gidecek. Eşit ve şiddetsiz bir yaşamdan da, İstanbul Sözleşmesi´nden de asla vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında' ifadesine yer verdi.

Platformdan sözleşmeye destek
Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, ´İstanbul Sözleşmesi´ olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi´nin, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011´de İstanbul´da imzaya açıldığını belirterek, sözleşmenin sürmesini istedi. 13 maddeyle sözleşmeye destek açıklamasında bulunan platform, 'Türkiye Avrupa konseyine sözleşmeden çekilmek için 22 Mart´ta resmi ihbarı yaptı ve 100 günlük süreci başlattı sözleşme 1 Temmuz´a kadar yürürlükte olacak vaktimiz var sesimizi duyurmalıyız. İstanbul Sözleşmesi kadının güçlendirilmesi şiddetin önlenmesi önlenemediği durumlarda etkin soruşturma yürütülmesi destek mekanizmaları sağlanması ve ikincil mağduriyetler oluşturulmaması konularında devlete yol haritası çizer ve denetlenmesini sağlar. Türkiye´nin İstanbul sözleşmesinden çekilme kararına LGBTi+ Topluluğu ile ilişkilendirmeye çalışması karara ilişkin öne sürdüğü temelsiz ve tehlikeli gerekçe yapılan hatayı daha da vahim hale getirmektedir. Sözleşme kadına yönelik şiddetin tarihselliğini kabul etmesi ve şiddeti cinsiyet eşitsizliğinin yarattığı güç ilişkilerinin bir yansıması olarak görmesi yönünden bir dönüm noktasıdır. İstanbul sözleşmesine kendisine bir tehdit olarak gören siyasi iktidarın baskıcı ve ataerkil isteklerine teslim olmayacağız' ifadesini belirtti.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00