İstanbul´da 8. Hatay Günleri

Vali Ata: Farklılıklarımız her zaman zenginliğimiz oldu

GÜNCEL 29.09.2018 09:39:56 0
İstanbul´da 8. Hatay Günleri


Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) ve İstanbul Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliği ile Hatay´ı anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla bu yıl sekizinci kez düzenlenen ‘İstanbul´da Hatay Günleri´ başladı. Hatay Günleri, İstanbul´un Kartal ilçesi sahilinde kapılarını açtı. Etkinlik, 30 Eylül 2018 Pazar akşama kadar sürecek.
Hatay´ın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini sağlamayı amaçlayan 8.Hatay Günleri´nin açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Lütfi Kaşıkçı, Serkan Topal, Hüseyin Yayman, Sebahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve ilçe belediye başkanları ile AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
8. Hatay Günlerinin açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Ata, “İstanbul´da Hatay Tanıtım Günleri, Hatay´ın yerel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, korunması, yaşatılması, sosyal, ekonomik ve turistik değer haline getirilmesi için, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması amacıyla gerçekleştirilmektedir. Akdeniz bölgesinin Ortadoğu ve Asya´ya giriş kapılarından biri olan Hatay, tabii güzelliklerinin yanı sıra yüzyıllar öncesine uzanan tarihi eserler arasındaki cami, kilise ve sit alanları ile insanı sadece yeşilin ve mavinin değil tarihin de derinliklerine götürür. Akdeniz´in cömert tabiatının ikramlarıyla çeşitlenen kültürü, muhteşem mutfak zenginliğine eşlik eden misafirperver halkıyla Hatay; tanınmaya, görülmeye değer yörelerimizden biridir. Anadolu´nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olması nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir barış ortamında farklı kültür ve inançları barındıran Hatay, birlikte yaşamanın en güzel örneklerini veren bir şehirdir. Barış, kardeşlik ve hoşgörü elbette sadece Hatay´a özgü değil tüm insanlığa ait ortak değerlerdir. Ancak bu değerler; ezan, çan ve hazzan sesinin birbirine karıştığı Hatay´da gerçek anlamda yaşamakta, nefes almaktadır. Farklılıklarımızın her zaman zenginliğimiz olduğu bilinci ile ilimiz; inanç turizmi ile ön plana çıkmıştır. Önemli olan bugün bize bırakılanlara sahip çıkmak, Hatay´ın dünü ile bugününü buluşturmak, geçmişin değerlerini ve güzelliklerini geleceğe taşımaktır. Bu nedenle Hatay´ı doğru tanımamız, algılamamız gerekli. Şüphesiz ki bir kenti tanımanın en iyi yolu, o şehrin tüm güzellikleri ile bir bütün olarak farkına varmaktır. Bu kültürel birikimden yola çıkarak Hatay´ın hoşgörüsünü, sevgisini, merhametini, güzelliklerini ve barışçı anlayışını sizlere getirdik. 4 gün sürecek olan bu etkinlikte, Hatay´ın tarihi ve kültürel değerlerini, el sanatlarını, sınai ve zirai ürünlerini, dünyaca ünlü muhteşem lezzetlerini yerli ve yabancı konuklarla buluşturacağız' dedi.
Açılışın yapıldığı gününü 27 Eylül ve Dünya Turizm Günü olduğunu anımsatan vali Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Dünya turizm gününde İstanbul´da Hatay Günleri etkinliğini gerçekleştirirken, Van´daki Turizm Fuarında da stantlar açarak, Hatay´ın tanıtımı yapıyoruz. Dünya Turizm Gününü kutlarken bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve etkinliğe katkı sağlayan ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum.'
Açılışa katılan Hatay protokolü açılış kurdelesini keserek Hatay Günleri etkinliğini başlattı. Hatay Valisi Ata ve beraberindekiler, Hatay´ın el sanatları eserleri ile lezzetlerinin sergilendiği stantları gezerek esnaf ve sanatkârlarla sohbet etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00