İSTE, fahri doktora verdi

Fahri doktora alan Hisarcıklıoğlu, TOBB üzerinden bir fakülte yaptıracak

GÜNCEL 30.10.2019 10:14:08 0
İSTE, fahri doktora verdi

İskenderun/SES

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´na fahri doktora unvanı verdi ve 2019-2020 Akademik Yılının açılışını eğitimin başlamasından yaklaşık bir buçuk ay sonra yaptı. Hisarcıklıoğlu´nun TOBB ve yöredeki ticaret ve sanayi odaları ile birlikte İSTE´ye bir fakülte yaptıracağı belirtildi.
İSTE kampüsündeki Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda düzenlenen törende, İSTE Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tİşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü öğrencileri tarafından da çiçeklerle karşılandı. Rektörlük binası önüne dikimi gerçekleştiren ağacın sertifikası ile İskenderun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından kufi hat kullanılarak yapılan “Maşallah” yazılı bir tablo hediye edilenHisarcıklıoğlu, İSTE Şeref Defteri´ni imzaladı ve fahri doktorasını törenle aldı. Törene Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Sınır Kapısı Mülki Amiri Salih Altun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay 1. İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Senatosu öğretim üyeleri ile öğrenciler de katıldı.
İSTE Tanıtım Filmi´nin izlendiği etkinlikte İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğrencisi Seren Ekşi, öğrenciler adına yaptığı konuşmasında, “Teknoversite vizyonu içerisinde; Yenilikçilik ve Girişimcilik, Teknoloji Okuryazarlığı ve Anayurt Güvenliği gibi derslerin müfredatta bulunması ve Teknologluk Sertifikası uygulaması biz öğrenciler için büyük bir fırsattır” dedi.
2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni´nde konuşan rektör Dereli de üniversite hakkında bilgi verdi. İSTE´nin URAP´ın yapmış olduğu sıralamaya göre, 2018 yılının en hızlı yükselen üniversitesi olduğunu ifade eden Dereli, İSTE´nin akademik yayın teşviki sıralamasında son iki yıldır ikinci sırada ve öğrenci memnuniyetinde de ilk 5´te yer aldığını, İSTE´nin 2015 ve hatta 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında dikkat çekici ve yükselen bir grafik sergilediğini ifade etti ve şöyle konuştu: 'Ar-Ge´yi, girişimciliği ve inovasyonu önceleyen, teknoloji uzmanları olan teknologlar yetiştiren bir ekosistemi içinde barındıran Teknoversite vizyonu ile İSTE, Türkiye´nin en genç, en dinamik ve en heyecanlı üniversitelerinden biridir. İlk 4 yılda iyi bir mesafe kaydettik. Artık olgunlaşma ve kurumsallaşmada mükemmelleşme evresine geçiyoruz. Toplam öğrenci sayımızın yüzde 10´nun lisansüstü ve yüzde 10´nunun da uluslararası öğrenci olması yönündeki hedeflerimize de ulaşmak üzereyiz. Bunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz. Üniversite-sanayi-kamu-toplum işbirliğine büyük önem veriyoruz. Dörtlü sarmal modelini uyguluyoruz.'
Rektör Dereli, Hisarcıklıoğlu´na verilen fahri doktora için ise 'Davetimizi kırmayarak aramızda katılan ve birazdan tevcih edilecek fahri doktora diploması ile İSTE Ailesinin ve Teknoversite´nin üyesi olacak, Türkiye´de ekonomi ile teknolojiyi ilk olarak TOBB ETÜ´de harmanlayan ve birbirine eklemleyen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´na ve hepinize teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Şunun altını çizmek isterim ki, İSTE, ülkemizin inovasyon ve teknoloji odaklı ekonomi, büyüme ve yerlileşme hamlesine, milli teknoloji hamlesine katkı yapmak üzere var gücü ile çalışmaktadır. Her şey vatan için. Her şey vatanımız için. Yeter ki vatanımız var olsun. Devletimiz sağ olsun' dedi. Törende, Hisarcıklıoğlu´na İSTE Senatosu Kararı ile “İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yönetimi” alanında “fahri doktora” diploması verildi. Cübbesi giydirilen Hisarcıklıoğlu, Girişimcilik ve İnovasyon” konulu açılışış dersi de verdi. Hisarcıklıoğlu,“İskenderun Teknik Üniversitesi´nin şahsıma gösterdiği ilgi ve tevcih ettikleri ‘fahri doktor´ unvanı için başta İSTE Rektörü Türkay Dereli´ye ve şahsında İSTE Senatosu´nun değerli üyelerine şükranlarımı sunarım” dedi.
Fahri doktoraya ilişkin İSTE Senatosu kararında 'Ülkemizde teknolojinin ekonomi ile eklemlenmesini sağlayan ilk üniversitenin açılmasına öncülük ederek; inovasyon, girişimcilik ve teknoloji odaklı milli ekonominin gelişmesine ve başta Türkiye´nin Otomobili Projesi olmak üzere, Türkiye´nin yerli ve milli üretim hamlesine yapmış olduğu katkılar ile dördüncü sanayi devrimi, dijital dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat ve benzeri yenilikçi anlayışları girişimcilik ekosisteminin gündemine taşıyan ve yaygınlaşmasını sağlayan özverili çalışmaları nedeniyle; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Üyesi ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Sanayi İrtibat Ofisi kurucusu olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU´na; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 14 üncü maddesinin (b) bendinin (5) numaralı alt bendi uyarınca; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Senatosu´nun 17.10.2019 tarihinde 18 nolu toplantısında almış olduğu 1 nolu kararı ile; “İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yönetimi” alanında ´Fahri Doktor Unvanı´ verilmiştir' ifadesine yer verildi. Hisarcıklıoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ile bazı kurum ve kişileri de ziyaret etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23