İSTE, hidrojenle araç prototipini tanıttı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğunun 'isteC-H2' adlı Hidrojenli Otomobil Tasarımı ve Üretimi Projesi´nin ön tanıtımı yapıldı.

EĞITIM 2.01.2019 10:21:48 0
İSTE, hidrojenle araç prototipini tanıttı

Tanıtım toplantısı, kentteki İskenderun Primall AVM Sanat Galerisi´nde düzenlendi. Yapılan çalışmaların video üzerinden anlatıldığı ve üç boyutlu yazıcıda üretilen prototipinin de sergilendiği isteC-H2 adlı aracının ön tanıtımına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Türkay Dereli, bazı işadamı, akademisyen ve öğrenciler de katıldı. Toplantıda, Hidrojen Teknolojileri Topluluğu Akademik danışmanı Dr. M. Kaan Baltacıoğlu ve proje koordinatörü Dr. M. Hakan Demir, araç hakkında teknik bilgi verdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, İSTE´de yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı Yönden, “Gençlerimizin gözünün içerisine baktığımızda, yapabileceklerine olan inancı görebiliyorsunuz. Rektörümüzün de söylediği gibi; küçüğünü yaptıysak, büyüğünü de yaparız. Öğrencilere güvenmemiz ve onları desteklememiz gerekiyor' dedi. İskenderun Belediye Başkanı Dingil de şu deerlendirmede bulundu: 'Üniversite çok büyük destek olmamız lazım. Emek verip büyük mesafeler kat eden öğrencileri ve hocaları tebrik ediyorum. İskenderun Belediyesi olarak ne yapmamız gerekiyorsa yardım edeceğiz.'
İSTE Rektörü Dereli ise 'Ölçeklendirilmiş küçük bir prototip hidrojenli araç ile karşımıza çıkan öğrenci arkadaşlarımıza diyorum ki: küçüğünü yapan, büyüğünü de yapar. Prototipini yapan, gerçeğini de yapar. Tasarımını yapan, üretimini de yapar. Sizlere güveniyoruz. Biz burada sizin arkanızda olduğumuzu göstermek için toplandık. Teknoversite olarak, teknoloji üretmeyi hedefine alan, azimli ve kararlı öğrencilerimizin her zaman yanındayız' dedi. İSTE´de geçen yıl üretilen elektrikli araçtan sonra hedeflerinin çevreci teknolojilerden birii olan hidrojen yakıtlı bir otomobil yapmak olduğunu ifade eden Dereli, 'Konuşulan teknolojiyi değil, hayal edilen geleceğin teknolojisini hep birlikte hayata geçirelim' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57