İSTE´de İHA üretimine destek sözü

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Teknik Üniversitesi´ne İHA´lar ve elektrikli otomobil üretimi için gerekli finansmanı sağlamak için destek sözü verdi.

İSKENDERUN 9.03.2018 10:21:53 0
İSTE´de İHA üretimine destek sözü

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen ´Teknoloji Sohbetleri´nin konuğu Payas Belediye Başkanı Bekir Altan oldu. ´Dünya nereye gidiyor? STEM nedir? Eğitimde neredeyiz?´ konularında değerlendirmede bulunan Altan, 'Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çizdiği hedefler doğrultusunda teknolojiyi üreten bir ülke olmak adına, Payas Belediyesi olarak elimizden gelen desteği Payas´a, çevre ilçelere ve üniversitelere sağlamaya devam edeceğiz' dedi ve sohbette İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerine PAYASTEM´i anlattı.

Altan, “Günümüz, teknoloji ve bilişim çağı olarak adlandırılmaktadır. Teknoloji ve bilişim çağına ayak uydurmak için teknolojiyi üreten ülkeler arasına girmemiz gerekmektedir. Düşünen ve yenilikçi fikirler üreten insanlara ihtiyacımız vardır. Türkiye´nin küresel dünyada teknolojiyi üreten ülkeler arasında yer alabilmesi için, önce bu dünyayı iyi yorumlayabilmesi gerekmekte. Bunun için de yenilikçi bir eğitim sistemi şarttır” dedi.

Altan, PAYASTEM´e ilişkin olarak da şunları söyledi: 'Geleceğin fen bilimlerinin ve teknoloji gelişmelerinin temelini oluşturan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi; iş gücü bilgi ekonomisinin olmazsa olmazı durumuna geldi. Payas´ta STEM´i anaokulundan lise eğitimi veren okullara kadar bir eğitim sistemi olarak uygulamaya başladık. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye karşı ön yargılarını kırarak onlara matematik, fen bilimleri gibi daha önce korktukları dersleri sevdirdik. Artık daha fazla öğrencinin severek isteyerek çalıştığı konular haline getirdik. İlk etapta PAYASTEM projesini ortaya koyduk. Daha sonra, ‘Tarık Projesi´ adı altında tüm çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için gerekli tüm malzemeyi biz sağladık. Bundan sonra da bu uygulamamızın tüm ülkeye yayılması için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerin gelişimi ve teknolojiyle güçlü bağlar kurması adına İSTE büyük bir şanstır. Biz de İSTE´ye Payas Belediyesi olarak İHA´lar ve elektrikli otomobil üretimi için gerekli finansmanı sağlamak adına üzerimize düşeni yapacağız.'
Sohbette konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli de desteğinden dolayı Altan´a teşekkür etti ve “Bilimi ve teknolojiyi bu kadar içselleştiren ve destekleyen belediye başkanlarımızın olduğunu görmek bizlere umut ve gurur veriyor' değerlendirmesini yaptı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57