'İSTE Olarak Teknofest 20´ye iddialı hazırlandık'

Teknofest´20 de; 175 Üniversite arasında proje başvuru sayısı oranlamasında dördüncü olan İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) festivale hazırlıklarının tamamlandığı açıklandı.

EĞITIM 28.08.2020 10:36:17 0

İskenderun/SES

22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep´te gerçekleştirilecek Teknofest 20´ye İSTE öğrencileri Akıllı Ulaşım, Eğitim Teknolojileri, elektrikli araç, Orta irtifa roket, İnsansız Hava Araçları, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Afet Bilgi ve Müdahale Destek Sistemi tasarım kategorilerinde yarışacak.

TEKNOFEST´20 öncesi birincilik…
Durum değerlendirme toplantısıyla ilgili konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, Teknofest 20´de finallere kalmayı garantileyen takımları kutladı. İSTE olarak 175 Üniversite arasında öğrenci sayısı ve proje başvuru sayısı oranlamasında sirinci olduklarını belirten Depçi, “İnanıyorum ki finallerde de bu birincilikleri yaşarız ve İskenderun´a güzel haberlerle döneriz. Bugünde takımlarımızın değerli danışmanlarıyla bir araya geldik ve bizlerden herhangi bir talepleri olup olmadığını sorduk, İSTE yönetimi olarak, elimizden gelen tüm imkânı takımlara sunmaya hazırız” dedi. Prof. Dr. Depci, ellerinden gelen tüm imkânı takımlara sunmaya hazır olduklarını söyledi.
Online olarak gerçekleştirilen İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci´nin başkanlığındaki durum değerlendirme toplantısına takım danışman hocaları Doç. Dr. Süha Orçun Mert, Dr. Öğr. Üyesi Sedat Baştuğ, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Bilgiç, Öğr. Gör. Alper Solmaz, Dr. Öğr. Üyesi Sezer Çoban, İSTE Teknopark Müdürü Seçkin Dilek ve İSTE Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Üniversite- Sanayi işbirliği Uzmanı Öğr. Gör. Gamze Özge Güçkıran katıldı.
Toplantıya ilişkin İSTE´den yapılan yazılı açıklamada, takım danışmanlarının Teknofest´ 20´de iddialı olduklarını ifade ettikleri kaydedildi. Teknofest´20 de Akıllı Ulaşım kategorisinde ‘Kızağın Takımı´na danışmanlık yapan. Doç. Dr. Süha Orçun Mert, “Belirli bir süreden bu yana hazırlıklarımızı yaptık ve artık sona yaklaştık. Festivalde üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek adına yer alacağız. Finale kalan ekipleri tebrik ediyorum” dedi.
Eğitim Teknolojileri yarışması temasında İSTE-KOI SURVIVORS Takımı Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Baştuğ danışmanlığında hazırlandı. Dr. Baştuğ; roket ve deniz altı yarışmalarına göre daha ufak bir alanda festivalde yer alacaklarını, ancak yarışmanın küçüğü büyüğü olmadığını vurguladı. Efficiency Challenge elektrikli araç yarışma temasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir danışmanlığında İSTE Hidromobil Takımı Teknofest 20´de finalde yer almayı başaran takımlardan. Yarışmanın türüne göre sadece Antep´te değil çeşitli illerde finaller gerçekleştirileceğini söyleyen Dr. Demir; “Örneğin biz hidrojenli araç kategorisinde olduğumuz için Kocaeli´nde yarışacağız. Gaziantep´deki programda yer alacağız ve amacımız buradan da güzel haberlerle ayrılmak” diye konuştu.

Reket kurtarma sistemlerini içeriyor
‘Orta irtifa roket yarışmasında´ yer alacak Amanos Roket Takımı takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Bilgiç de, Teknofest 20 kapsamında 10 bin fit yüksekliğe ulaşan ve daha sonra kurtarma sistemlerini içeren bir roket tasarımı yaptıklarını, şu ana kadar bir sorun yaşamadıklarını aktardı.

Hazırlıklar İHA pistinde
İnsansız Hava Araçları kategorisinde Aero Talian Takımının kaptanlığını yürüten Dr. Öğr. Üyesi. Sezer Çoban, insansız hava araçlarının günümüzün popüler alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, çalışmaları kampüste kazandırılan pistte yürüttüklerini söyledi.

Yarışmaya Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde katılacaklarını belirten İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Öğr. Gör. Alper Solmaz, “İSTE-Enverçev Takımı olarak atık bir suyu arıtıp, elde edilen biokütlenin faydalı bulunan oranları hakkında, araştırma yapmak için bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çalışmalara ilişkin İSTE´nin yazılı açıklamasında şu bilgilere de yer verildi: “Öte yandan İSTE adına Afet Bilgi ve Müdahale Destek Sistemi tasarım yarışma temasında İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zafer Bozyer danışmanlığında AG (Afet Gözcüleri) Takımları finale kalmayı başarırken, İSTE İMYO İnsansız Hava Araçları (İHA) Teknolojisi ve Operasyonları Bölümü Öğretim Görevlisi Yüksel Eraslan tarafından yürütülen İSTEMİHAN İHA takımıysa, Teknofest´20 kapsamında düzenlenen 5. TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışmasında ‘sabit kanat´ kategorisinde ilk 200 arasına girerek geliştirme desteği almaya hak kazandı. İSTEMİHAN İHA takımının da finallerde yer alması bekleniyor.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00