İSTE Senatosu´ndan kınama

ABD´nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e taşıması sırasında önceki gün Gazze Şeridi´nde Filistinlilerin düzenlediği “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne İsrail askerlerinin ateş açarak müdahale etmesi sonucu hayatını

GÜNCEL 17.05.2018 12:09:22 0
İSTE Senatosu´ndan kınama

İskenderun/SES

 Yaralı sayısı 3 bini geçti. İskenderun Teknik Üniversitesi Senatosu da gelişmelerle ilgili bir kınama mesajı yayınladı. Kınama metninde, “İsrail´in işlediği, ABD´nin ortak olduğu insanlık suçunu kınıyoruz” denildi.

Senato üyelerinin oybirliğiyle kabul edilen metinde tüm insanlık ‘zulmün karşısında taraf olmaya´ davet edilerek, “Onlarca yıldır Ortadoğu´da kan ve gözyaşının dökülmesine sebep olan, işgalci ve Siyonist terör devleti İsrail´in yandaşı ABD, Türkiye´nin büyük diplomatik başarısı ile BM Genel Kurulu´nda reddedilmesine rağmen, büyükelçiliğini Kudüs´e taşımıştır. Bu provokatif aksiyon karşısında haklı olarak barışçıl tepki gösteren onurlu Filistin halkına, Siyonist İsrail devleti tarafından Mübarek Ramazan-ı Şerif arifesinde gerçek mermilerle saldırılar düzenlenmiş ve içerisinde kadın, yaşlı ve çocukların olduğu, binlerce masum insanın yaralandığı ve 60 şehidin verildiği bir katliam yapılmıştır. Bu vahşet ile İsrail ve hamisi ABD sadece bu masum ve meşru müdafaa yapan insanları değil, hukuku ve insanlığı da birlikte katletmişlerdir. İskenderun Teknik Üniversitesi olarak bu katliamı şiddetle kınıyor; Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirterek, tüm insanlığı zulmün karşısında taraf olmaya davet ediyoruz” denildi.

Öte yandan İskenderun Teknik Üniversitesi´nden yapılan yazılı açıklamada, Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinasyonunda birçok üniversitenin ortak mutabakatı ile Türkçe, Arapça, Fransızca, Rusça, Çince, ve Almanca hazırlanan kınama bildirisinin de altına imza atıldığı bildirildi.


Anahtar Kelimeler: iste

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23