İSTE, Teknofest´te 4. oldu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Amanos Roket Takımının, Tuğrul-01 isimli roketiyle TEKNOFEST´20 de başarılı bir atış yaptığını açıkladı.

EĞITIM 14.09.2020 10:20:30 0
İSTE, Teknofest´te 4. oldu

 

İskenderun/SES

İSTE´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Teknofest´20 de; 175 üniversite arasında proje başvuru sayısı oranlamasında Türkiye de dördüncü olmayı başaran İskenderun Teknik Üniversitesi, Amanos Roket Takımıyla festivale hızlı bir giriş yaptı ve finallerde adeta nefesleri kesti. Savunma sanayi ve havacılık alanına merak duyan öğrencileriyle kurdukları takımlarıyla ilgili alanda bir süredir çeşitli araştırmalar gerçekleştiren Amanos Takımı, özgün roket yarışma kapsamında dört etaplı raporlamaları başarı ile tamamlayarak 586 takım içerisinden finallere kalmayı başarmıştı. Proje değerlendirme aşamasında kendi kategorisinde 14. olarak, maddi destek alıp Aksaray´daki atışlarda finale kalan İSTE Temsilcisi, final aşamasında da üretimi tamamlanan Tuğrul-01 isimli Orta İrtifa (10.000 feet) roketiyle izleyenleri büyüledi. Teknik kontroller için uzman mühendislerden oluşan ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yetkililerine sunulan proje eseri, hakem değerlendirmesinden başarı ile onay alırken, festivalde atış yapmaya hak kazanan İSTE ekibi, atış günü büyük bir heyecan yaşadı. Tuğrul-01 isimli roket fırlatma rampasına yerleştirildikten sonra geri sayım yapıldı ve roket motorunun ateşlenmesinin ardından bu esnada oluşan heyecan yerini sevince bıraktı. Tuğrul-01 ait olduğu yere semaya doğru başarılı bir atış gerçekleştirerek önemli bir başarı sağladı ve İSTE´ye büyük bir gurur yaşattı.'
İSTE Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan ve Teknofest 20´deki başarısından dolayı İSTE Amanos Takımının kutlandığı yazılı açıklamada 'Aksaray´da gerçekleştirilen Teknofest 20´de güçlü rakipler karşısında alınan başarıdan dolayı emeği geçen tüm takım üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz' ifadesine yer verildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29