İSTE Teknoloji Fakültesi kapandı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Senatosu´nun Teknoloji Fakültesi´nin kapatılmasıyla ilgili kararı Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandı. İSTE yönetimi Teknoloji Fakültesi bünyesindeki bölümlerin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fak

EĞITIM 5.07.2017 10:58:27 0
İSTE Teknoloji Fakültesi kapandı

Akın Bodur/İskenderun

Teknoloji Fakültesi´nin kapatılmasını öngören Bakanlar Kurulu´nun 2017/10332 sayılı 13.03.2017 tarihli kararnamesi önceki günkü Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması ile ilgili kararnameyle Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi´nin kurulması onaylanırken, İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Fakültesi aynı kararnamenin 2 sayılı listesi ile kapatılan fakülteler arasında yer aldı. Aynı kararname ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin denizcilik ve hukuk fakülteleri kapanıyor.

Fakülte kapandı, bölümler aktarıldı
Teknoloji Fakültesi´nin kapatılması ile ilgili gazetemizin sorusuna İSTE yönetimi adına verilen yanıtta, Teknoloji Fakültesi bünyesindeki Enerji Sistemleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesine alınacağı belirtildi. Teknoloji Fakültesi´nin ‘kadük´ kaldığı, öğrencilerin 4 yıllık eğitimin ardından TMMOB´a bağlı meslek odalarına üye olarak kabul edilmediklerini, dolayısıyla mühendis olarak görev yapamadıkları bilgisine de yer verilen yanıtta, mezun öğrencinin mühendislik haklarından yararlandırılmasının da bu uygulamayla önünün açılacağı ifade edildi.

Öğretim kadrosu da diğer fakültelere
İSTE´nin resmi internet sitesine göre Zafer Savaş Doğantan´ın Dekan Vekilliği görevini sürdürdüğü Teknoloji Fakültesi´nin bünyesinde dekan yardımcıları Ersin Bahçeci ve Melikşah Özaktürk´ın yanı sıra 12 akademik personeli bulunuyor. Fakültenin kadrosunda bulunan akademik personelin diğer mühendislik fakültelerine aktarılacağı bilgisinin de verildiği İSTE yanıtında, “Sadece isim değişti, bölümler diğer fakültelere aktarılıyor ve çok daha güçlendirilmiş hale getiriyoruz. Öğrenci yönüyle de hakları daha güçlenmiş olacak” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22